Πέμπτη, Φεβρουαρίου 19, 2009

ΤΟ ΣτΕ,ΕΚΡΙΝΕ HMIΝΟΜΙΜΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ...

"Hμινόμιμο" έκρινε Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τους αστυνομικούς σκύλους. Το ΠΔ αφορά την οργάνωση και λειτουργία της υπηρεσίας εκπαιδευτών και συνοδών σκύλων και ρύθμιση θεμάτων που αφορούν τους αστυνομικούς σκύλους, τους συνοδούς - χειριστές και τους εκπαιδευτές τους. Ως εδώ κρίθηκαν όλα νόμιμα.



Με αλλα λογια,πλεον η Ελληνικη Κυβερνηση,για να προστατεψει την Δημοκρατια μας,εκτος απο τις χρωμοβομβες με τις οποιες ουσιαστικα θα λουζει και θα στιγματιζει τους διαδηλωτες με χρωμα,ετσι ωστε ακομη και αν προσπαθησουν να φυγουν απο το σημειο που θα γινονται επεισοδια,να συλληφθουν μετα...βαζει στο προγραμμα της και σκυλους οι οποιοι θα τρομοκρατουν οσους κατεβαινουν να διαδηλωσουν για τα δικαιωματα τους.Τωρα βεβαια για τα βασανιστηρια που ουσιαστικα θα περνανε οι σκυλοι κατα τη διαρκεια των τυχον συμπλοκων οπως γκλοπιες,δακρυγονα κτλ...ουτε λογος...

Τελικα η Δημοκρατια μας...ποσα μεσα καταστολης θελει για να προστατευτει;;;
Για αυτούς τους λόγους, το Ε' Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κατά την επεξεργασία του σχεδίου διατάγματος ζήτησε να διευκρινιστεί στο κείμενο του διατάγματος ότι, «εφόσον διατάσσονται υπηρεσίες περιπολιών, πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε οι συνοδοί αστυνομικών σκύλων να μη μετέχουν σε αστυνομική δύναμη που καλείται για τη διάλυση συγκεντρώσεων, προκειμένου να μην παραβιάζεται η θεσπιζόμενη με το άρθρο 62 του Ν. 1481/1984 απαγόρευση, η οποία επαναλαμβάνεται με τις διατάξεις του νεότερου Ν.3731/2008», το οποίο όμως δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή. Κατα τα άλλα, το Π.Δ. κρίθηκε καθόλα νόμιμο.
σχόλιο universal reporters: αντε και με το καλό να μας φέρουν και τις πλαστικές σφαίρες...

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος19/2/09 9:46 π.μ.

    εγω πιστεύω πρέπει οι εχθροι του συστηματος να απαγχονιζονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.