Τρίτη, Φεβρουαρίου 17, 2009

Γιατί απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί...

Με προσωπικό ασφαλείας σήμερα 17/02/08, τα Νοσοκομεία σε Αθήνα και Πειραιά εξαιτίας της απεργίας των γιατρών. Στο χορό των κινητοποιήσεων από αύριο και για 48ωρες οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της Ελλάδας. Άυριο, Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου, εκτός συστήματος εφημεριών το Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος είναι η αλλαγή του υπογεγραμμένου από τον ίδιο τον υπουργό υγείας κύριο Αβραμόπουλο, της συλλογικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου υγείας και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) . Ο υπουργός έφερε στη Βουλή για κύρωση σύμβαση ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ από αυτήν που υπέγραψε ο ίδιος με την Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. !!! με αποτέλεσμα να τον κατηγορούν οι νοσοκομειακοί γιατροί , ότι ο κύριος "η υγεία είναι σε καλά χέρια" δε σεβάστηκε ούτε την ίδια τη ΔΙΚΗ ΤΟΥ υπογραφή!
Πως όμως φτάσαμε εδώ;
Βέβαια, ο Αβραμόπουλος υπέγραψε τη σύμβαση λίγο πριν γίνει ο ανασχηματισμός και περίμενε ότι θα αλλάξει υπουργείο, και θα τη φορτώσει στον επόμενο υπουργό Υγείας. Όμως ο Καραμανλής κάνοντάς του το υπέρτατο καψόνι, τον άφησε στη θέση του, να τα βγάλει πέρα με τις υπογραφές του. Έτσι το σχέδιο αποδυνάμωσης του δελφίνου εφαρμόστηκε, με αποτέλεσμα την εσωκομματική κόντρα τους, να πληρώνουν οι κακοπληρωμένοι γιατροί του Ε.Σ.Υ. και όλοι εμείς οι δυνητικοί χρήστες των δημόσιων υπηρεσιών υγείας.
Είχανε , δεν είχανε ... μας ... επανιδρύσανε πάλι...

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/2/09 4:47 μ.μ.

    επειδή είμαι γιατρός ρε παιδιά, να σας ενημερώσω ό,τι έκοψε ένα ποσοστό χρημάτων από την αμοιβή που υπέγραψε για εμας, τους νοσοκομειακούς, παροτι υπεγραψε΄τη σύμβαση όπως πολύ σωστα αναφέρετε. Το όλο ποσό δεν υπερβαίνει τα 5-8 εκατ. ευρώ για όλα τα νοσοκομεία...
    αλλα έτσι θα υπαρξει η ηθελημένη αναταραχη για την Υγεια και οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά ιδιωτικά κέντρα, θα συνεχίζουν να θησαυρίζουν, εις βαρος του δημοσιου αγαθου της υγείας.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και συνεχίστε την καλή και αξιόπιστη δουλεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστούμε για τα καλά λόγια.
    καλή επιτυχία με τις συλλογικές σας διεκδικήσεις, καθώς συμφωνούμε ότι το αγαθό της υγείας πρέπει πρωτίστως να παρέχεται στα Δημόσια Νοσοκομεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.