Σάββατο, Μαρτίου 14, 2009

Εικαστική Δημιουργία 2008- 09

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς συνεχίζοντας τη δράση «εικαστική Δημιουργία», παρουσιάζει μεγάλη αναδρομική έκθεση του ζωγράφου- γλύπτη Γαβριήλ Ανδρονικίδη, στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo, από τις 15 ως τις 25 Μαρτίου 2009. Η έκθεση περιλαμβάνει επιλογές από το σύνολο του έργου του καλλιτέχνη, ζωγραφικού και γλυπτικού.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη ο Γαβριήλ Ανδρονικίδης σπουδάζει ζωγραφική, αγιογραφία και γλυπτική κοντά στον ζωγράφο- αγιογράφο Κώστα Τσιλσαβίδη και στον Γιάννη Καμπαδάκη.


Η ζωγραφική του, που αφορά κυρίως προσωπογραφία, αγιογραφίες- που συχνά μοιάζουν με ψηφιδογραφίες λόγω μιας ιδιόρρυθμης τεχνικής του- και τοπογραφία, χαρακτηρίζεται από την καθαρότητα του βλέμματος και την έμφαση στα τονισμένα χρώματα, η γλυπτική του, σε μέταλλο και σε ξύλο, κυρίως ελιάς, κινείται στην κατεύθυνση του εξπρεσιονισμού και του κονστρουκτιβισμού.
«Το κάθε κομμάτι κορμού ή ξεριζωμένης ρίζας μπορεί να αφανιστεί από φυσική φθορά ή από καύση. Με τη δημουργική μου παρέμβαση (επέμβαση) βρίσκω το ζωντανό και το υγιές κομμάτι, του δίνω μορφή και περιεχόμενο και, έτσι, συνεχίζεται η ζωή του ως έργο τέχνης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο καλλιτέχνης για τα γλυπτά του.
Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές φιλότεχνων και δημόσιους χώρους


Ημέρες-ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Τρίτη- Παρασκευή: 18:00- 22:30, Σάββατο: 12:30- 14:00 & 19:00- 22:00, Κυριακή: 12:00- 17:00 (Δευτέρα κλειστά). Εγκαίνια Κυριακή, 15 Μαρτίου, ώρα 20:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.