Σάββατο, Μαρτίου 14, 2009

Eπικίνδυνα Δημητριακά


Ο Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε αργά το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου 2009 για τη διακίνηση προγεύματος δημητριακών, στο οποίο βρέθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις χημικών ουσιών (4-μεθυλοβενζοφαινόνης και βενζοφαινόνης), οι οποίες μετανάστευσαν στο προϊόν από την συσκευασία .
Πρόκειται για πρόγευμα δημητριακών που παράγεται από την Βελγική επιχείρηση «Mulder Natural Foods» και διακινήθηκε μέσω της ελληνικής εταιρείας «LIDL Hellas & SIA Ο.Ε» με την εμπορική επωνυμία «MASTER CRUMBLE - Chocolate Crunch Muesli», σε συσκευασία των 600g. Οι αριθμοί παρτίδας του προϊόντος είναι 18330 P1, 18303 P1 , 18317 P1 και 18329 P1.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. για προληπτικούς λόγους, απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που ήδη έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.
Aφού ο ΕΦΕΤ, ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ; Εκτός αν πρόκειται για λάθος στο δελτίο τύπου του Οργανισμού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.