Παρασκευή, Μαρτίου 27, 2009

Η κυνηγετική ομοσπονδία ακούει;

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του κυνηγετικού συλλόγου «Άρτεμις» της περιοχής της Ηλείας να ρίξει ‘φόλες’ στην ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως προκειμένου να σκοτωθούν οι αλεπούδες (και όχι μόνο, βέβαια..!) και να μπορούν οι κυνηγοί να κυνηγήσουν ανενόχλητοι τα θηράματα τους το επόμενο φθινόπωρο.
Το πρόσφατο παράδειγμα της Λίμνης Ευβοίας με τον δηλητηριασμό πολλών ζώων και πουλιών μας δημιουργεί ανησυχίες για το μέλλον της πανίδας της χώρας μας. Αναρωτιώμαστε... έχουν δικαίωμα οι κυνηγετικοί σύλλογοι να αποφασίζουν, εν όψει του δικού τους αποκλειστικά συμφέροντος, να σπείρουν τον θάνατο κατά τέτοιο τρόπο και να θέτουν σε κίνδυνο την ισορροπία του οικοσυστήματος; Μας δημιουργεί επίσης αφάνταστη θλίψη η έλλειψη συμπόνιας για τα άλλα ζωντανά πλάσματα της φύσης που, χωρίς να φταίνε σε τίποτε, καταδικάζονται να πεθάνουν μέσα σε φρικτούς πόνους. Ποιος τους δίνει το δικαίωμα να γίνονται δήμιοι κατά τέτοιο φρικτό και απάνθρωπο τρόπο; Επειδή δηλαδή τα ζώα αυτά τους δημιουργούν πρόβλημα στην άσκηση του χόμπι τους πρέπει να τα αφανίσουν; Ο άνθρωπος έχει αποδειχθεί το πλέον επιβλαβές ζώο της φύσης... Τι θα έπρεπε να γίνει σ`αυτή την περίπτωση;
Απευθυνόμαστε σε σας, ούτως ώστε να λάβετε γνώση του θέματος (αν ίσως δεν το γνωρίζετε) και να επιληφθείτε αυτού. Πρέπει κάποτε η πολιτεία να λάβει αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να αποτρέπονται τέτοιες πρακτικές. Κάθε κράτος έχει χρέος να προστατεύει τον φυσικό πλούτο του και να επαγρυπνεί για την διατήρηση της Ζωής σε όλες τις μορφές της.
Κάνουμε έκκληση στα αισθήματα συμπόνιας, καθήκοντος και εσωτερικής ευθύνης απέναντι σε όσα μας έχει εμπιστευθεί ο Θεός πάνω στον πλανήτη μας, που ελπίζουμε ότι σας χαρακτηρίζουν, προκειμένου να βοηθήσετε στην αποτροπή ενός τέτοιου βάρβαρου εγκλήματος.
Οικολογοι πρασινοι Κρήτης

1 σχόλιο:

  1. παναγιωτης19/11/09 1:05 μ.μ.

    τα παλιοτερα χρονια την καταπολεμησει επιβλαβων την αναλαμβανε το ιδιο το κρατος μεσα απο την δασικη υπηρεσια,σημερα ομως που η υπηρεσια αυτη σχεδον υπολειτουργει, ειναι ευθυνη και ιερα υποχρεωση των ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ να ελενξουν τα επιβλαβει για να υπαρχει ισοροπια στο φυσικο περιβαλον.Δεν γινεται σε ενα οικοσυστημα να υπαρχουν 5000 αλεπουδες "πως βρεθηκαν αραγε...?" 500 λαγοι και 700 περδικες και αυτο να νομιζουμε πως θα καταφερει να επιβιωσει με ισοροπια και αρμονια.Σε ολη την ευρωπη οι κυνηγοι ειναι αυτοι που εχουν την πληρη ευθυνη και αρμοδιοτητα για την διαχειρησει του περιβαλοντος γιατι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ "βλεπε καιροσκοπος- οικολογος της αρπαχτης και των επιδοτησεων" ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΑΙ ΠΩΣ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ ΣΥΝΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΚΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΖΩΝΤΑΝΟ ΑΛΛΗΛΕΝΔΕΤΟ ΟΡΓΑΝΟ ΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.