Τετάρτη, Μαΐου 13, 2009

Π.Ο.Υ: Κίνδυνος μετάλλαξης του ιού

Ο νέος ιός Η1Ν1 μπορεί ακόμα να μεταλλαχθεί σε μια πιο μολυσματική μορφή και να προκαλέσει πανδημία γρίπης που θα μπορούσε "να κάνει τον γύρο της γης" πάνω από τρεις φορές, ανακοίνωσε σήμερα ο Π.Ο.Υ.
Οι επιπτώσεις μιας οιασδήποτε πανδημίας μπορεί να ποικίλλουν. Ενας ιός που προκαλεί ήπια ασθένεια σε χώρες με ισχυρά συστήματα υγείας μπορεί να γίνει "καταστροφικός" σε χώρες με αδύναμα συστήματα υγείας στις οποίες υπάρχουν ελλείψεις στα τρόφιμα και ανεπαρκώς εξοπλισμένα νοσοκομεία.
Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ, ο νέος ιός φαίνεται ότι είναι πιο μολυσματικός από τη συνήθη εποχική γρίπη και σχεδόν στο σύνολό του ο παγκόσμιος πληθυσμός δεν έχει ανοσία στη νέα ασθένεια.
Το επίπεδο συναγερμού για πανδημία του Π.Ο.Υ είναι στο 5, το δεύτερο μεγαλύτερο της κλίμακας που αρχίζει από το 1 και τελειώνει στο 6.
"Ομως οι ιοί της γρίπης μεταλλάσσονται συχνά και απροσδόκητα και η εμφάνιση ενός πιο μολυσματικού ιού δεν μπορεί να αποκλεισθεί", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Π.Ο.Υ."Η δριμύτητα μιας πανδημίας επηρεάζεται ακόμα περισσότερο από την τάση των πανδημιών να επανεμφανίζονται δυο ακόμα και τρεις φορές", προσθέτει ο διεθνής οργανισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.