Παρασκευή, Μαΐου 15, 2009

To Yahoo ονομάζει την Ξάνθη ESKIJE!!!


Το γεγονός ότι σε ένα από τα πιο δημοφιλή site του πλανήτη, εμφανίζεται για λίγα δευτερόλεπτά η λέξη Eskije (το τουρκικό τοπωνύμιο που ίσχυε στην Ξάνθη) όταν κάποιος αναζητεί την πρόγνωση καιρού για την Ξάνθη, επισημαίνει σε μήνυμα του αναγνώστης του XanthiPress.gr.
Συγκεκριμένα πρόκειται για την κεντρική σελίδα του Yahoo.com και την επιλογή weather που διαθέτει για την πρόγνωση καιρού σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Μόλις λοιπόν κάποιος συμπληρώσει τη λέξη Xanthi για να δει την πρόγνωση της περιοχής, στο... ειδικό παράθυρο εμφανίζεται για λίγο η ένδειξη Eskije GR- Anatoliki makedonia.Το γεγονός αυτό είναι πράγματι αξιοπερίεργο, καθώς, μόλις η σελίδα παρουσιάσει την πρόγνωση της Ξάνθης εμφανίζονται οι κανονικές ονομασίες της περιοχής.Μάλιστα σε περίπτωση που κάποιος επαναλάβει τη διαδικασία η μηχανή έχει διατηρήσει ως τελευταία επίσκεψη την τοποθεσία Eskije (save). Άγνωστο παραμένει πώς σε ένα από τα μεγαλύτερα site του διαδικτύου παγκοσμίως, κάποιος έχει προσθέσει την τουρκική ονομασία για την Ξάνθη, στην πρόγνωση του καιρού. Σίγουρα, όμως, η παρατηρητικότητα του αναγνώστη ήταν εντυπωσιακή.Προφανώς κάποιοι χρήστες του διαδικτύου θα φροντίσουν να διαμαρτυρηθούν στην εταιρία για να διορθώσει τη σοβαρή αβλεψία.
greecesalonika

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος12/10/09 9:37 μ.μ.

    Μάλλον έχουν τούρκο admin γιατί τους έχουν σταλεί εδώ και χρόνια email από γνωστούς μου σχετικά με το θέμα με παραπομπές στην εγκυκλοπαίδεια brittanica, το υπουργείο εξωτερικών και το μόνο που απαντούν είναι "θα το κοιτάξουμε" και δεν κάνουν τίποτα.
    Τους έχω γράψει κι εγώ στο "Send Feedback" που υπάρχει στο κάτω μέρος της σελίδας του "www.yahoo.com" οτι το όνομα αυτό ήταν το επί τουρκοκρατίας και εφόσον ζω σε μία ελεύθερη χώρα, είναι τουλάχιστον ενοχλητικό να το βλέπω αυτό αλλά δεν πιστεύω να ασχοληθούν. Το πιο εκνευριστικό είναι ότι στον iMac και στο iPhone, η εφαρμογή weather που κάνει την πρόγνωση του καιρού όταν της ζητήσεις να δείξει τον καιρό για την Ξάνθη, αντικαθιστά το όνομα με Eskije και εμφανίζει μόνο αυτό. Μόνο τα Άβδηρα τους "ξέφυγαν" και δεν τα εμφανίζουν σαν "Eskije - Avdira" όπως τα άλλα χωριά τριγύρω από την Ξάνθη.
    Αν θέλετε να διαμαρτυρηθείτε μπορείτε να στείλετε όσα μηνύματα θέλετε στο "Send Feedback" στο κάτω μέρος της σελίδας του yahoo.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.