Δευτέρα, Οκτωβρίου 05, 2009

Εκλογές 2009:Ο λαός δίδαξε...

Ο λαός μίλησε και αυτή τη φορά δεν "έστειλε μήνυμα". Δίδαξε μάθημα.

Η 4η Οκτωβρίου, η παγκόσμια μέρα των ζώων, θα μείνει ιστορική. Ιστορική όχι γιατί κέρδισε το ΠΑΣΟΚ. Θα μείνει στην μνήμη μας, γιατί απέδειξε ότι ο ελληνικός λαός, έδωσε ένα μάθημα σε όλους.
Πρώτα-πρώτα, στην κυβέρνηση του Καραμανλή και της Μπακογιάννη, μετά την προειδοποίηση που έστειλε το 2007 για αλλαγή πλεύσης, αποφάσισε να της δείξει με τον σκληρότερο τρόπο από τη μεταπολίτευση, ότι η ανοχή έχει όρια. Αποσύνθεσε την ήδη σάπια κυβέρνηση των σκανδάλων και της αδιαφορίας, της συγκάλυψης και της ανοργανωσιάς, της νοθείας και της ξετσιπωσιάς.
Το χαστούκι ηχηρότερο από ποτέ.
Από την άλλη, θρίαμβος για το ΠΑΣΟΚ. Εξαιρετικό ποσοστό, συγκλονιστική διαφορά και ένας παλλαϊκός άνεμος που ωθεί τον Γιώργο Παπανδρέου στο να δημιουργήσει την Ελλάδα που πιστεύει ότι αξίζει σε αυτή τη χώρα. Ένα πράγμα κυρίως απαιτεί αυτός ο λαός, που είναι ένα άλλο ήθος από τη μαύρη πενταετία της Ν.Δ. Ζηταέι από το Γιώργο Παπανδρέου, να στηρίξει ανθρώπους που μπορούν να φέρουν το καινοτόμο στην κοινωνία. Ζητάει από το Γιώργο Παπανδρέου, να μην κάνει το λάθος του Καραμανλή, που όταν τα κανάλια ξεδιπλώνανε ένα ακόμη σκάνδαλο, σφύριζε αδιάφορα. Ζητάει από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, να αποκεφαλίσει κάθε συμπεριφορά που προκαλεί και για να μην καταντήσει σαν το καφενείο της Ν.Δ., αλλά και για παραδειγματισμό προς κάθε συνεργάτη του που και μόνο θα σκεφτεί να εκμεταλλευτεί την εμπιστοσύνη του λαού. Στενή παρακολούθηση και εποπτεία των μελών της κυβέρνησης από πάνω προς τα κάτω με πρόγραμμα και αποτελεσματικότητα, με επίκεντρο τον πολίτη που πέντε χρόνια συμπιέστηκε, είτε ήταν μικρός, είτε μικρομεσαίος . Ήρθε η ώρα για ρήξη με τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ που διαλύσανε τις αγορές. Την περιμένεουμε άμεσα.
Το Κ.Κ.Ε. έχασε μια μονάδα περίπου σε μια εποχή που η ζωή μας ευνοούσε τη ρητορική του. Το Κ.Κ.Ε. που δεν έμαθε, δεν άλλαξε και έχασε. Το Κ.Κ.Ε. που

δήλωσε ότι "υπάρχει αναντιστοιχία του ποσοστού μας στην κάλπη σε σχέση με την επιρροή μας στην κοινωνία", δεν έχει καμία ελπίδα πλέον. Η αδιαλλαξία τιμωρήθηκε και το επιχείρημα, όλοι ίδιοι είναι, βρήκε την ανταπόκριση που του άρμοζε. Χρεωκόπησε. Και όσο ένα κόμμα που θέλει να συμμαχήσει με τα στρώματα που συμπιέζονται όλο και περισσότερο, παραμένει ανένδοτο και αδρανές, τόσο περισσότερο θα αυτοϋποβάλλεται στην αυτοκτονική του μουσειακή παρουσία που δε βοηθάει κανέναν.
Το ΛΑ.Ο.Σ. έβγαλε 15 βουλευτές , αναδεικνύοντας τον Γ.Καρατζαφέρη σε μεγάλο παίκτη στο τραπέζι. Ο άνθρωπος που έβλεπε τα κενά της δεξιάς ρητορικής και πράξης, μετουσίωσε την παρουσία του σε ένα εκπληκτικό ποσοστό, ενθυλακώνοντας μεγάλο ποσοστό των "ντροπιασμένων" δεξιών ψηφοφόρων που ψάχνανε στέγη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, πέτυχε. Ο Αλέξης Τσίπρας, αναδείχθηκε σε αδιαφιλονίκητο ηγέτη της παράταξής του. Κατέβηκε στις εκλογές με σταυρό , προκειμένου να κρατήσει ενωμένο τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν έχει τη σοφία να αρθρώσει ένα πιο καθαρό αριστερό λόγο, αλλά και να αντιπολιτευτεί σωστά χωρίς κορώνες και ιδεολογήματα, πιστεύουμε θα τα παέι περίφημα.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι αποσπάσανε ένα εντυπωσιακό ποσοστό κοντα στο 2,5 %. Αν ξεκαθαρίσουνε τις "περίεργες" απόψεις τους στα εθνικά θέματα, ο δρόμος προς τη Βουλή είναι ανοικτός. Όμως μέχρι να εξαφανιστούν οι φιλοσκοπιανές φωνές εκεί μέσα, δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει και άρα έφτασε στο ανώτερο όριο που θα μπορούσε να πάρει.
Όποιος έμαθε το μάθημα, θα μεγαλουργήσει. Όποιος το αγνοήσει, τότε θα έχει την τύχη του κόμματος των Καραμανλή και Μπακογιάννη.

6 σχόλια:

  1. Συμφωνώ αγαπητοί μου φίλοι, αλλά ας ελπίσουμε ότι κα΄τι πρόσωπα σε στυλ Βασούλας, δε θα τα δούμε υπουργήσιμα ελπίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/10/09 11:45 π.μ.

    τελείωσε το αίσχος της Ν.Δ. αλλά λυπάμαι για το Κ.Κ.Ε, που δε μπορέσαμε να πείσουμε. Ομως θα μας βρείτε στους δρόμους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος5/10/09 12:24 μ.μ.

    ...το εχουμε ξαναδει το εργο! περιμενουν στη γωνια να "δειξουν" οτι το ΚΚΕ ειναι αδιαλλακτο, μοναχικο κλπ, ωστε να οδηγησουν τους ψηφοφορους του σε εσωτερικη φαγωμαρα και δηθεν σκεψεις για τη στρατηγικη του Κομματος! ...παιδια..απλα χανετε τον καιρο σας! η Ιστορια εχει δειξει οτι σε τετοιους καιρους εξαθλιωσης τα Κομματα μας πεφτουν γιατι ο κοσμος δεν βλεπει μπροστα του παρα μονο τι θα βγαλει το τσουκαλι του!... τωρα πρεπει να κρατησει την ιδια πορεια και ισως σε πιο επιθετικο επιπεδο το Κομμα. οι αλλες φωνες απλα κουραζονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενωμένη αριστερά τώρα5/10/09 12:35 μ.μ.

    ρε ανώνυμε, στην κοσμάρα σου εισαι; Πως τολμάς να μιλάς έτσι για τον κόσμο; Όταν απολύεσαι, όταν δε σου βγαίνει ο μήνας γιατί τα λεφτά τελειώνουν στις 15 μέρες, όταν δουλεύεις ανασφάλιστος και έχεις ένα οπισθοδρομικό ΚΚΕ, να σου λέει ότι το πρόβλημα μου είναι να σπα΄σει ο δικομματισμος, καλά κάνεις και το διαολοστέλνεις. Να χαίρεστε τα οφίτσια σύντροφοι, αλλά 10 χρόνια ψήφιζα και είδα να τάζετε 1400 αλλά το ΚΥΡΙΟ πρόβλημα ήταν να βρίζουμε τους άλλους. Ε, ναι είμαι και εγώ στο 10% που σας έφυγε και πήγα στον Τσίπρα. Καθίστε στον Περισσό και τηρήστε την γραμμούλα σας. Εγώ έφυγα από το μαντρί σας. Και πολύ έμεινα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Karamnlis telos. Varavarotita sto kalo....
    sosialismos is back

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος6/10/09 12:21 μ.μ.

    Οι του ΣΥΡΙΖΑ μετά το λάθος που κάνανε να πάρουν ψηλά τον αμανέ με το δημοσκοπικό πανυγήρι μετά την εκλογή Τσίπρα, το ψιλομαζέψανε στο τέλος και το σώσανε.

    Όσο για το ΚΚΕ θα μπορούσα να πώ πολλά αλλά θα περιοριστώ στο ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ για το ότι βγάλανε ανακοίνωση όπου μεταξύ άλλων κακίζουν τον ΣΥΝ για την .... αντιδεξιά ρητορική του.

    Δηλαδή ρε ΚΚΕδες τόσο σας έχει βαρέσει η Κανελλίτιδα; 'Ηρθε εκεί μέσα η (ομολογουμένως) καλλιεργημένη δεξιών καταβολών (με φιλοχουντικό πατέρα και η ίδια θαυμάστρια του παλιού Καραμανλή)αστή σκρόφα και σας έφτασε σε τέτοιο σημείο εκφυλισμού! Μέχρι και οι νεοδημοκράτες κατάλαβαν το ξεφτιλίκι αυτής της κυβέρνησης και την μαύρισαν άνευ προηγουμένου. Και εσείς ενοχληθήκατε από την αντιδεξιά ρητορική λέει του ΣΥΝ!!! Δηλαδή τί ρητορική έπρεπε να 'χει ο ΣΥΝ; Φιλοδεξιά;Το έχετε χάσει στον Περισσό. Η μάλλον τα είχατε πιάσει από τη Γερμανός στον Περισσό. Εμ είχε μάλλον δίκιο ο Παπανδρέου όταν σας έλεγε Αριστερό Ψάλτη της Δεξιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.