Παρασκευή, Απριλίου 24, 2009

Σκάνδαλο υποκλοπών Vodafone

Η πρώτη δικαστική απόφαση ανοίγει το δρόμο για τη δικαίωση των θυμάτων των τηλεφωνικών υποκλοπών του 2005.Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών υποχρεώνει τη Vodafone να καταβάλει το ποσό των 50.000 ευρώ στη δημοσιογράφο Μαρίνα Μεϊντάνη, λόγω ηθικής βλάβης που υπέστη. Καταδικάζει δε την εταιρία για «παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων».Το όνομα της δημοσιογράφου υπήρξε στη λίστα των θυμάτων των τηλεφωνικών υποκλοπών...
Όπως καταλαβαίνουμε όλοι αυτή είναι η πρώτη ΕΠΙΣΗΜΗ παραδοχή ότι η εταιρεία , για αδιευκρίνιστους ακόμα λόγους, παρακολουθούσε συνδιαλέξεις μέχρι και του πρωθυπουργού. Τώρα γιατί ακυρώθηκε το πρόστιμο των 76 εκατομμυρίων ευρώ στην εταιρεία , δεν μπορέσαμε να το καταλάβουμε, ειδικά όταν τα δικαστήρια αποδέχονται ότι υπέκλεπτε συνδιαλέξεις, παραβιάζοντας τόσο το απόρρητο των επικοινωνιών, όσο και προσωπικά απόρρητα!!!
Αλήθεια για την ... "αυτοκτονία" Τσαλικίδη θα δει κάτι άλλο το φως της δημοσιότητας;

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/8/09 8:33 μ.μ.

    MALAKIES LETE

    H VODAFONE DEN FTAIEI
    ALLOI EINAI APO PISW

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος19/8/09 8:33 μ.μ.

    και η ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ Η
    ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμε, αν είσαι πιωμένος, οκ. Αν όμως δεν είσαι, να πας να το κοιτάξεις.
    Πάμε παρακάτω...
    Δεν λέμε ότι μόνο η vodafone ευθύνεται.
    1.Μόνο που η vodafone έχει την ευθύνη λειτουργίας του δικτύου της. Πλημμελής έλεγχος και ειδικά σε τέτοι βαθμό, αν υποθέσουμε ότι δεν εμπλέκεται η εταιρεία, είναι σε βαθμό κακουργήματος. Επομένως δεν είναι κατανοητή η απόσυρση του , αρχικά , ανακονωθέντος (για τα μάτια του κόσμου;), προστίμου.
    2.Δεν υπάρχει στο κείμενο πουθενά η λέξη καταχώρηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.