Τετάρτη, Δεκεμβρίου 17, 2008

ΣΠΑΣΑΝΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ

Ενώ τα κανάλια και κάποιες εφημερίδες το μόνο που ζητάνε από τον κόσμο, είναι "να στηρίξουνε την αγορά", δηλαδή να ξοδέψουν απλά λεφτά, χιλιάδες νέοι κατεβαίνουν στους δρόμους όχι για να αγοράσουν , αλλά για ένα καλύτερο κόσμο.
Πρωι, μεσημέρι, βράδυ, νεολαίοι που ανήκουν σε πολιτικούς χώρους, νεολαίοι που δεν ανήκουν σε συγκεκριμένους χώρους παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο. Καταλήψεις στην ΕΡΤ και γελοιοποίηση του σοβαροφανούς μα ξεδιάντροπου διαγγέλματος του πρωθυπουργού, που είπε το ανεπανάληπτο "Δεν ήξερα, δεν με ενημερώσαν, και όταν έγινε δεν κατάλαβα". Πορείες μαζικές στα κέντρα πόλεων όπως η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, καταλήψεις Δημαρχείων (Σταυρούπολη,Ιωάννινα), διαμαρτυρίες με νεράντζια και αλεύρι έξω από αστυνομικά τμήματα, ακόμη και συναυλίες σαν αυτή που θα γίνει στα Προπύλαια στις 19/12/08 και ώρα 17.00, καταλήψεις σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, σχολεία, παραστάσεις έξω από δικαστήρια, μέχρι και πανώ στην Ακρόπολη κρεμάσανε, καλώντας τον κόσμο στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 18/12/08.
Εν τω μεταξύ , αγρότες κλείνουν τους κόμβους Θεσσαλονίκης-Βέροιας, τον κόμβο της Αμφίπολης, στις Σέρρες, τον κόμβο της Γυρτώνης στη Λάρισα οι αυτοπροδιορισμένοι "γαλάζιοι" αγρότες.
Και όμως ο ανυποψίαστος πρωθυπουργός , όπως τον χαρακτήρισε και ο κ.Καρατζαφέρης, δηλώνει ότι πέρα βρέχει. Έχουμε την αίσθηση ότι αυτά τα Χριστούγεννα, θα είναι διαφορετικά. Θα στοιχηματίζαμε ότι στις 24 Δεκεμβρίου, δε θα βγει η νεολαία, για τα κάλαντα. Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι αυτό το νεολαίϊστικο κίνημα , θα βγει και θα τα "ψάλλει". Την ώρα που οι γονείς καθηλώνονται στα σπίτια τους, είτε από αμηχανία, είτε από αδιαφορία, είτε από ενοχές, τα παιδιά τους αναλάμβανουν δράση. Λέτε τελικά οι Αλέξανδροι αυτής της χώρας να καταφέρουν να μας ξυπνήσουν από το λήθαργο, τον ωχαδερφισμό και την παθητικότητα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.