Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2008

ΘΕΑΤΡΟ "ΒΟΥΛΗ". Η κωμωδία συνεχίζεται ...

Μετά τα πορίσματα των πέντε κομμάτων, που ανακοινώθηκαν σε μέρες που ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί, αναρωτιόμαστε, για το αν μας περνάνε για ιθαγενείς της ζούγκλας του Αμαζονίου.

Η Νέα Δημοκρατία της σεμνότητας και ταπεινότητας, καινοτόμησε. Σκέφτηκε ότι πρέπει να βρει ένα κόλπο να εκτονώσει τη λαϊκή οργή, που ξέσπασε με αφορμή το θάνατο του μαθητή. Έτσι στο πόρισμα της, μιλάει για "αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες λόγω έλλειψης επαρκούς εποπτείας του κρατικού μηχανισμού"!!! Αυτό βέβαια για τη Ν.Δ. δε σημαίνει και ποινικές ευθύνες. Απλά δέχεται για Δρύ, Φωτιάδη του ΠΑΣΟΚ και Δούκα, Κοντό, Μπασιάκο υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας κάποιες ευθύνες. Τους απαλάσσει λόγω βλακείας δηλαδή; Και αν ναι, πως διατηρούνται στη θέση τους υπουργοί που έχουν ευθύνες, έστω και αντικειμενικές; Ο Πρωθυπουργός που δεν εποπτέυει δηλαδή τους υπουργούς του, για το που υπογράφουν, μήπως έχει καμιά ψιλοευθυνούλα; Αντικειμενική πάντα...
Η Ν.Δ. πάντως απορρίπτει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, άρα δεν υπάρχει σκάνδαλο, ούτε πρέπει να πάει κάποιος φυλακή.

Το ΠΑΣΟΚ, ζητάει προανακριτική για Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη, Δούκα, Κοντό, Μπασιάκο, ενώ "αθωώνει" Δρυ-Φωτιάδη, κυρίως λόγω του ότι όταν ο Φωτιάδης αντιλήφθηκε το θέμα, ακύρωσε άμεσα την υπουργική εντολή.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ζητάει για τα ίδια πρόσωπα με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. προανακριτική επιτροπή , για απόδοση ποινικών ευθυνών.
Το Κ.Κ.Ε. μιλάει για πολιτικές και ποινικές ευθύνες διαχρονικά και ζητάει επίσης προανακριτική επιτροπη.
Το ΛΑ.Ο.Σ. μετά τον προβληματισμό του, επέλεξε τελικά να ζητήσει και αυτό προανακριτική επιτροπή, αν και μάλλον, με βαριά καρδιά.
Η άρνηση για προανακριτική επιτροπή της Ν.Δ. , με την αστεία και πρωτότυπη έκφραση "αντικειμενικές ευθύνες" (κάτι σαν το "στιγμίαιο λάθος" του Πασχάλη), αποτελεί έξοδο κινδύνου, καθώς σε περίπτωση ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΗ. Οπότε καταλαβάινετε, ότι το ρίσκο για πτώση της κυβέρνησης, με 151 βουλευτές είναι άμεσο. Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσουνε οι πολίτες, οι νέοι,οι μαθητές,οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι αυτής της χώρας.


ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ για να χειροκροτήσουνε τους πρωταγωνιστές μπροστά στη Βουλή;

Θα αντιδράσει ο κόσμος ή η μυρωδιά της ψημμένης γαλοπούλας θα υπερκαλύψει τη δυσωδία και αυτών των σκανδάλων;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.