Τρίτη, Δεκεμβρίου 16, 2008

"Δεν ήξερα, δε με ενημέρωσαν, υποτίμησα το θέμα" Κ.Καραμανλής-Πρωθυπουργός χώρας της Ε.Ε.

Με το γνωστό οργισμένο ύφος με όσα συμβαίνουν γύρω του, μίλησε ο Κώστας Καραμανλης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.

"Δεν ήξερα, δε με ενημέρωσαν, υποτίμησα το θέμα" είπε με αυτοπεποίθηση ο κ.Καραμανλής. Και συνέχισε "αναλαμβάνω το μερίδιο των ευθυνών που μου αναλογεί" για τα "όσα σκανδαλώδη έγιναν στο Βατοπέδι". Συνεχίζοντας, υπενθύμισε ότι "αργήσαμε να κινηθούμε" και κατέληξε πομπωδώς ότι "είμαι αποφασισμένος" , "δεν θα επιτρέψω την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου."

Μπράβο στον πρωθυπουργό που αν και ξέχασε να το αναφέρει στο πόρισμα της η Ν.Δ. , αναγνώρισε την πολιτική ΤΟΥ ευθύνη. Ε, και; Και τί έγινε; Λέξεις που δε συνοδεύονται από τις πρέπουσες πράξεις, είναι κενές περιεχομένου. Λέξεις για μαζική κατανάλωση, που μας κούρασαν. Ανέλαβε λέει την πολιτική ευθύνη. Σαν τα λαμόγια που είχε ορίσει Διοικητές των Συνταξιοδοτικών ταμείων, πήρανε τα εκατομμύρια ευρώ σε βαλίτσες πάλι, ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη και τώρα ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ανάμεσα μας με Cayenne , που τους αγοράσαμε ΕΜΕΙΣ. Πάντως την πολιτική ευθύνη την αναγνώρισαν, οπότε... πάμε για άλλα.

Αυτή η κυβέρνηση της "διαφάνειας" πιστεύει ότι αν ονομάσει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ την κλεψιά, ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ την ξετσίπωτη ατιμωρησια και Αποφασιστικότητα να χτυπήσει τους "νταβατζήδες" την ολιγωρία και τα χάδια στους ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, δεν κάνει και κάτι κακό. Σαν τους μοναχούς που ονομάζανε το κρέας που τρώγανε στη νηστεία ψάρι και έτσι απενοχοποιούσανε τα πάντα.


Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι ο κ.Καραμανλής προεκλογικα το 2004 , μιλούσε για τον τότε πρωθυπουργό με χαρακτηρισμούς όπως "αρχιερέας της διαπλοκής" και λοιπές κόσμιες εκφράσεις για θέματα που μόνο υπόνοιες υπήρχαν. Μόνο που αλλιώς μας τα λέγανε και άλλα βλέπουμε. Και το κερασάκι ήρθε σήμερα. Ναι βέβαια υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για μια κομπίνα ΖΗΜΙΑΣ ΠΟΛΛΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ για το δημόσιο, για το λαό, ναι μεν τις αναγνωρίζει ο κ. Καραμανλής (υπό το βάρος της κοινής γνώμης), αλλά ξεχνάει να μας πει γιατί είναι κακό να ΖΗΤΑΕΙ μια δημοκρατική πολιτεία τις ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ των πολιτικών της. Δεν ισχύουν οι νόμοι του κράτους σε αυτό το κράτος για όλους; Μήπως ζητώντας να τον αθωώσουμε λόγω βλακείας, "υποτίμησα το θέμα"είπε, μας υποτιμάει ως λαό; Μήπως τελικά μας υβρίζει κι από πάνω ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.