Κυριακή, Ιανουαρίου 04, 2009

E.E: "Αφήστε τη βοήθεια να φτάσει στον προορισμό της"

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσθεσε άλλα τρία εκατομμύρια ευρώ στην έκτακτη βοήθεια προς τη Γάζας. Ο υπεύθυνος για την ανθρωπιστική βοήθεια Louis Michel , τόνισε ότι " η κατάσταση 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων στη Γάζα, μέρα με τη μέρα , γίνεται όλο και πιο απελπιστική. Καλούμε επειγόντως την ισραηλινή κυβέρνηση, να σεβαστεί τις Διεθνείς Δεσμεύσεις της και να αφήσει την ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στον προορισμό της".

Η Ε.Ε. ζητάει εδώ και μέρες μια κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δύο πλευρών. Ωστόσο, ο ήπιος τρόπος με τον οποίο πιέζει μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα πειστικός και αυτή τη στιγμή αθώοι άνθρωποι , εξακολουθούν να χάνουν τη ζωή τους , σε ένα παιχνίδι εξουσίας με φόντο τα παιδικά δάκρυα. Δημοσιογράφοι από την περιοχή μας ενημερώσανε , ότι όταν πέφτουν οι οβίδες στην περιοχή, οι Παλαιστίνιοι γονείς προκειμένου να μην τρομάξουν τα παιδιά τους, τους λένε ότι οι κρότοι οφείλονται σε γλέντια, γιορτές ή γάμους!

"Μαμά θέλω να πεθάνουμε μαζί" λέει ένα τετράχρονο κοριτσάκι στη μητέρα της on camera , τη στιγμή των βομβαρδισμών. Όχι "μαμά πάμε να φυλαχτούμε". Ξέρουν ότι δεν έχουν καταφύγια ικανά να προστατευτούν από τις, τελευταίου τύπου, ισραηλινές βόμβες. Όχι "μαμά να σωθούμε", αλλά "να πεθάνουμε μαζί". Σε κάποιες καρδιές πλέον, η λέξη μαζί έχει πολύ διαφορετική προοπτική, πολύ πιο σύντομη, τόσο σύντομη που ακόμα και η λέξη προοπτική να ακούγεται ειρωνικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.