Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2009

ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ αστυνομικός από τυφλό πυρ

Τρεις το πρωί, τρεις ένοπλοι, επιτέθηκαν σε τρεις σκοπούς-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ του Υπουργείου Πολιτισμού. Σοβαρά τραυματισμένος 21χρονος αστυνομικός.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες είναι τρεις τουλάχιστον. Χρησιμοποιήσανε φωτοβολίδα στην αρχή, για να αποσπάσουν την προσοχή τους και μετά ρίξανε με Καλάσνικοφ αλλά και πιστόλι των 9mm, ενώ πετάξανε και χειροβομβίδα αμυντικού τύπου! Και όλα αυτά στο κέντρο της Αθήνας.
Όσο μας σόκαρε η τρομοκρατία της κρατικής σφαίρας στον Αλέξη, ακριβώς το ίδιο μας σοκάρει και η τρομοκρατία της, αγνώστου ταυτότητας, σφαίρας εναντίον ένστολου πολίτη , που κάνει απλά ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ που εμείς, του έχουμε ορίσει. Τέτοιες τακτικές ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ βίας, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι λαϊκή απαίτηση. Τέτοιες κατάπτυστες πρακτικές, στρέφονται εναντίον του λαού και της κοινωνικής ειρήνης. Απαιτούμε από όλους τους πολιτικούς, εσωκοινοβουλευτικούς και εξωκοινοβουλευτικούς, την βροντόφωνη ΚΑΤΑΔΙΚΗ του περιστατικού. Απαιτούμε από την αστυνομία, να κάνει , ΤΩΡΑ, τη δουλειά για την οποία υπάρχει. Απαιτούμε να διελευκανθεί η υπόθεση και να συλληφθούν οι δράστες.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ αναλάβει την ευθύνη της για τη μη προστασία των αστυνομικών (με την "εχθρική" σχεδόν, διαχείρηση του δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ., στα πρόσφατα επεισόδια) και την απαράδεκτη ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να παραιτηθεί ΑΜΕΣΑ. Είναι δυνατόν, να υφίσταται τέτοια διάλυση στην αστυνομία, ιδιαίτερα μετά το προηγούμενο περιστατικό με την κλούβα των ΜΑΤ; Είναι δυνατόν να συμβαίνουν επιδρομές αυτού του τύπου ανεξέλεγκτα μέσα στην πρωτεύουσα της χώρας; Είναι δυνατόν ο ανεκδιήγητος Παυλόπουλος , να κάνει δηλώσεις μετά το περιστατικό, "είναι εχθροί της Δημοκρατίας οι δράστες"; Λες και αναρωτίοτανε κανένας...
Ζητάμε από όλες τις πολιτικές νεολαίες, να κατεβάσουν τον κόσμο στους δρόμους, συντονισμένα, με αιτήματα ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΒΙΑΣ . Βία ήταν ο φόνος του Αλέξη, βία και το αίμα του κατά 6 χρόνια μεγαλύτερού του, αστυνομικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.