Τετάρτη, Ιανουαρίου 07, 2009

Εκκληση από ΓΧΣ


Από το Δελτίο τύπου :
"Αθήνα, 05 Ιανουαρίου 2009 -- Μετά από μία εβδομάδα αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας και ύστερα από την αρχή της χερσαίας επιχείρησης των Ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή, οι δομές υγείας που παρέχουν χειρουργικές υπηρεσίες στη Γάζα έχουν δεχτεί μεγάλο αριθμό τραυματιών και έχουν άμεση ανάγκη από χειρουργούς ειδικευμένους στην αγγειακή χειρουργική προκειμένου να ανταποκριθούν στην επείγουσα κατάσταση.
«Η ένταση των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας εμποδίζει κάθε κίνηση των κατοίκων της περιοχής», εξηγεί η Σεσίλ Μπαρντού, γιατρός των ΓΧΣ. «Οι ασθενείς φοβούνται να πάνε στο νοσοκομείο για να λάβουν την απαραίτητη ιατρική βοήθεια και την μετεγχειρητική φροντίδα που έχουν ανάγκη. Το ιατρικό προσωπικό επίσης φοβάται να μετακινηθεί στην περιοχή».
Ανταποκρινόμενοι σε ένα αίτημα από το νοσοκομείο Σίφα, οι ΓΧΣ προσπαθούμε να αποστείλουμε στη Λωρίδα της Γάζας μία ομάδα χειρουργών. Επίσης προσπαθούμε να στείλουμε μία κινητή ιατρική μονάδα που θα περιλαμβάνει μία αίθουσα χειρουργικών επεμβάσεων και μία μονάδα εντατικής θεραπείας καθώς και ιατροφαρμακευτικό υλικό για την περίθαλψη των τραυματιών και τον εφοδιασμό των νοσοκομείων, προκειμένου να ανταποκριθούμε στο πλήθος των επείγοντων περιστατικών που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στη Λωρίδα της Γάζας. "
Καλή τύχη σε όσους θέσανε την προσφορά στο συνάνθρωπο , ΩΣ ιδανικό, για το οποίο αξίζει να ρισκάρεις τη ζωή σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.