Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2009

Η λύση είναι στα χέρια μας

Προσπαθούμε να βρούμε κάτι θετικό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα. Ψάχνουμε να βρούμε μια αισιόδοξη είδηση για να σας τη δώσουμε. Μια πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία να έχει στόχο να άρει το βάρος από το στήθος μας από τα σκάνδαλα, τις άσχημες ειδήσεις για την οικονομία, την προοπτική των νέων και γενικότερα των οικογενειών, ακόμα και για τα εθνικά μας θέματα. Μέρες τώρα ψάχνουμε, αλλά δυστυχώς η μόνη τροφοδότηση που έχουμε, αφορά σε θέματα που μόνο αιχμηρή κριτική τους ταιριάζει.

Το τελευταίο κρούσμα με τους αγρότες στον Πειραιά , όμως καταδεικνύει ότι αυτή η κυβέρνηση μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει. Για έναν πραγματικά ανεξήγητο λόγο οι χειρισμοί αυτής της κυβέρνησης, γίνονται όλο και πιο άκομψοι. Από το θέμα του "δεν έχουμε λεφτά για τους αγρότες", στα 500 εκατομμύρια ευρώ ημινόμιμες (μέχρι να αποφανθεί η Ε.Ε.) "επιδοτήσεις". Από το "θα καλωσορίσω τους συμπατριώτες μου αγρότες, που μαθαίνω ανεβαίνουν με τα τρακτερ τους και άλλα μηχανοκίνητα στην Αθήνα και δε θα τους στείλω ποτέ τα ΜΑΤ να τους χτυπήσουν", στο ... δακρυγόνα, γκλομπ και υποκρισία του προέδρου της επιτροπής κουκουλώματος του σκανδάλου του Βατοπεδίου, Μαρκογιαννάκη.
Δε θα σχολιάσουμε το ότι ρίξανε χημικά ακόμη και στον Παπανδρέου την ώρα που πήγε να μιλήσει στους αγρότες, ούτε την ομολογία του ανεκδιήγητου Μαρκογιαννάκη, ότι "βλέπαμε από την αίθουσα επιχειρήσεων τη στιγμή που μπήκε ο Παπανδρέου στο λιμάνι" !!!

Θα σχολιάσουμε το έλλειμα δυνατότητας διαχείρησης της οποιασδήποτε κρίσης από αυτή την κυβέρνηση. Θα υπογραμμίσουμε την ΑΠΟΥΣΙΑ της από τα τεκταινόμενα της χώρας. Θα τονίσουμε όμως, ότι μετά τον ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ του ο ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, εξακολουθεί να παραμένει υφυπουργός Δημοσίας Τάξης , κάτω από την ηγεσία του Παυλόπουλου και του Καραμανλή.
Το αποτέλεσμα είναι να βγαίνουν ξεδιάντροπα τύποι σαν τον αστείο (όλοι θυμόμαστε τις δηλώσεις του το Δεκέμβρη) Μαργαρίτη Τζήμα και να λέει ότι φταίει η φυσική ηγεσία της αστυνομίας, την ώρα που ο ίδιος ο Μαρκογιαννάκης ομολόγησε ότι η επιχείρηση διεξαγότανε μπροστά στα μάτια του!

Το πρόβλημα πάλι για τον, γνωστό για την ηθική του, κύριο Βουλγαράκη είναι αν ψεκάσανε τον κύριο Παπανδρέου ή απλά τους αγρότες. Κύριε πρωην υπουργέ των υποκλοπών, των απαγωγών των Πακιστανών, των off shore, του χαρίσματος της λίμνης Βιστωνίδας στη μονή Βατοπεδίου, το να ψεκάζεις χωρίς λόγο έναν Έλληνα πολίτη, ακόμα κι αν δε λέγεται Παπανδρέου, αποτελεί θέμα σοβαρό. Σήμερα μάλιστα στον ΑΝΤ1 σε ερώτηση του Λιαρέλη "αν παρόλα τα σκάνδαλα που ενεπλάκη θα είναι ξανά υποψήφιος" η απάντηση ήταν ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ η επανάληψη της λέξης "ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ". Επειδή όμως για εμάς ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ, θα σας προτείναμε να γυρίσετε στην προστατευτική αγκαλιά της οικογενείας σας και να απομακρυνθείτε , τουλάχιστον σε πρώτη φάση από τα τηλεοπτικά κανάλια. Αρκετά επιβαρύνατε με την αμφιλεγόμενη παρουσία σας το δημόσιο βίο.

Σε τι να ελπίσει ο πολίτης αυτή τη στιγμή;

Η ακρίβεια θέρισε το πορτοφόλι του Έλληνα, το κύμα των απολύσεων ήδη ξεκίνησε στη χώρα με πρώτα θύματα τα επαγγέλαματα που σχετίζονται με την οικοδομή, τον τουρισμό και τις λίγες μεγάλες βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες. Τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, και του φυσικού αερίου αυξάνονται κάθε μήνα. Οι τράπεζες με την ασφάλεια των 28 δις από τα κρατικά λεφτά ΜΑΣ , εξακολουθούν να αυξάνουν αλόγιστα τα επιτόκια, την ώρα που σε όλο τον κόσμο τα επιτόκια πέφτουν, τα δάνεια μέσω ΤΕΜΠΕ είναι σχεδόν μύθος (όλοι ξέρουν ότι υπάρχει , αλλά κανείς δεν έχει πάρει δάνειο από εκεί) και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στραγγαλίζονται καθημερινά. Όταν φτάσει η χρονική στιγμή που θα αρχίσουν να κλείνουν και οι μικρές επιχειρήσεις της γειτονιάς μας, τότε πλέον θα ξέρουμε ότι η γενικευμένη αντίδραση ξεκίνησε.

Στις ερχόμενες εκλογές στοιχηματίζουμε ότι θα υπάρχει ρεκορ συμμετοχής. Ο κόσμος αφήνοντας τα ανεύθυνα κλισέ τύπου "όλοι ίδιοι είναι", που μας έφτασαν σε αυτή την εξαθλίωση, οφείλει να αναπτύξει την κριτική του ικανότητα. Οφείλει να αξιολογήσει τη δύναμη που έχει η ψήφος του. Οι πολιτικοί από την άλλη οφείλουν να μιλήσουν στη γλώσσα του λαού με ειλικρίνεια και να καταλάβουν ότι πρέπει να ακούνε. Να αφουγκράζονται τις ανάγκες και να δημιουργούν τις οδούς εκτόνωσης των κρίσεων. Σε αυτό το επίπεδο, η σημερινή κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως κατά γενική ομολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.