Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2009

Δίωξη εναντίον έλληνα blogger

Προς όλους όσους σκέφτονται να φιμώσουν τα blogs

Oι bloggers δεν είναι επαγγελματίες συκοφάντες, όπως θέλουν να τους παρουσιάζουν τα μεγάλα συγκροτήματα χειραγωγούμενης ενημέρωσης. Στόχος τους είναι να δημοσιεύσουν μια άποψη, σαν αφορμή για κοινωνικό διάλογο. Για την πολυπόθητη ενεργοποίηση και πολιτικοποίηση των πολιτών που χάσανε τη δυνατότητα να ελπίζουν, που πιστεύουν ότι το αυτονόητο το βλέπουνε μόνο αυτοί και επομένως κανείς δεν τους ακούει. Για αυτούς που ζητάνε μια ενημέρωση πέρα από την υπαγορευμένη ,των διαπλεκόμενων με τους πολιτικούς, μεγαλοεκδοτών-εργολάβων. Κύριε Μίχα , θέλετε να έχετε την ταμπέλα ενός δημοκράτη. Σκεφτείτε το ξανά πριν κάνετε μια κίνηση που είναι δεδομένο ότι θα αποδειχθεί λάθος. Τα blogs όταν χρησιμοποιούνται σωστά δε σώζουν μόνο τους πολίτες, αλλά και εσάς τους πολιτικούς. Αν κάποιο blog δημοσιεύει κάποια λανθασμένη πληροφορία, μην ρίξετε το διαχειριστή του στην πυρά. Στείλτε μια απαντητική επιστολή με την άποψή σας και το blog θα είναι υποχρεωμένο να τη δημοσιεύσει. Άλλωστε επαναλαμβάνουμε : στόχος των blogs είναι η αναζωογόνηση του κοινωνικού διαλόγου, το να κερδίσουμε ξανά το δικαίωμα να κρίνουμε και να συγκρίνουμε.
Mην αφυδατώσετε την τελευταία ελεύθερη ενημέρωση από τους πολίτες.
Tελειώνοντας θα υπενθυμίσουμε τη σοφή δήλωση του γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. :
«στα blogs μπορούν να δημοσιευθούν γεγονότα ή πληροφορίες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και έχουν χρησιμοποιηθεί, είτε για να τεθούν ερωτήματα,είτε για να γίνει περαιτέρω ρεπορτάζ.
Αυτό δεν έχει καμία σχέση με έκνομες ενέργειες, εκβιασμούς ή ότι άλλο και η προσπάθεια σύνδεσης αυτών των ανόμοιων πραγμάτων είναι απαράδεκτη και άθλια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.