Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2009

Πανελλήνιο σεμινάριο αστυνομικών!

Παίρνοντας αφορμή από το σχολιασμό του Ράδιο Αρβύλα, για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά με την παλαβομάρα των αστυνομικών τελευταία, προτείνουμε να διοργανωθούν σεμινάρια στους αστυνομικούς της χώρας με θέμα: "Πρώτα ρίχνουμε, μετά συμπαθούμε".

Ομιλητές :

  • ο καθηγητής ασυνάρτητου δικαίου και υπουργός Εσωτερικών , κύριος Παυλόπουλος,

  • ο έμπειρος σε θέματα φιλοξενίας και απόδοσης δικαιοσύνης για υποτιθέμενα σκάνδαλα, υφυπουργός για θέματα Δημοσίας Τάξης, κύριος Μαρκογιαννάκης,

  • ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας που δήλωσε για το τελευταίο συμβάν με τον σεκιουριτά που χαροπαλεύει "δεν είναι κάτι άλλο. Ένας αστυνομικός έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε δυο φορές τον σεκιουριτά. Δεν πρόκειται περι τρομοκρατικής ενέργειας."

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει και ο εκπρόσωπος-συνδικαλιστής των αστυνομικών, που μας ενημέρωσε ότι "τα περιστατικά δεν είναι πολλά", ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας κύριος Τσιατούρας δε θα μπορέσει να παραβρεθεί, καθώς ψάχνει τα αυγά και τα πασχάλια.

Πρόγραμμα συνεδρίου:
10.00 - 11.30 Π.Παυλόπουλος. "Σκοπέυουμε, ρίχνουμε και μετά συμπαθούμε" . Ο Προκόπης αναλύει με το χαρακτηριστικό πονόψυχο ύφος πως να συμπαθάμε θύματα ζαρντινιερών, συλληφθέντων με λάθος χρώμα παπουτσιών, 15χρονα παιδιά, λαθρομετανάστες που υποχρεώθηκαν σε βασανιστήρια, καθώς και σε οικογένειες υπαλλήλων σεκιούριτι που κάνανε το λάθος να περνάνε μπροστά από "πειραγμένους ένοπλους αστυνομικούς".

Διάλλειμα για τσάι, χαλαρή κουβεντούλα μεταξύ συναδέλφων για στοχοποίησή τους.

12.00-13.00 Χ.Μαρκογιαννάκης. "Η φιλοξενία μέχρι δακρύων". Ο γνωστός πρόεδρος διελεύκανσης του σκάνδαλου του Βατοπεδίου, μας αναλύει τακτικές φιλικής και ανθρώπινης επαφής του αστυνομικού στην καθημερινότητα των πολιτών. Με τη γνωστή ειλικρίνειά του, μας δίνει μικρά μυστικά προσέγγισης πολιτών και ανδρών των ΜΑΤ, για μια επαφή που... θα συγκινήσει.

Έκθεση από εμπορικές αντιπροσωπείες από κάμερες παρακολούθησης, καρκινογόνα σπρέι και δακρυγόνα ληγμένα ή μη, λαστιχένιες σφαίρες,χειροβομβίδες κρότου-λάμψης (για όλες τις ηλικίες και για κάθε περίσταση), σφαίρες εξοστρακισμού, σιδερογροθιές και λοστούς για "αστυνομικές επιχειρήσεις με πολιτικά". Θα παρουσιαστούν επίσης οι επαναστατικές νέες τεχνολογίες στο χώρο της ζαρντινιέρας.

14.00-16.00 Π.Στάθης. Αστυνόμος Α'. "Πώς να υπηρετήσετε σε ένα σώμα και να σας μετατρέπουν σε πτυελοδοχείο καθημερινά". Ο πραγματικά συμπαθής και αξιοπρεπής κύριος Στάθης, σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, μας αναλύει πως αισθάνεται ένας άνθρωπος που επέλεξε να υπηρετήσει το λαό και αναγκάζεται από την ανυπαρξία των πολιτικών και επιχειρησιακών τους προϊσταμένων, να δικαιολογείται για πράξεις, βλαμμένων ή φασίζουσας νοοτροπίας, συναδέλφων του.


Στο τέλος της εκδήλωσης, θα τιμηθεί ο ελληνικός λαός, που με την ανοχή του προσφέρει κάθε μήνα και ένα θύμα για να εκφράζει την ,καθιερωμένη πλέον, συμπάθειά του ο Παυλόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.