Τρίτη, Φεβρουαρίου 10, 2009

Τσικνοπέμπτη στην Καλαμαριά

Γλέντι με παραδοσιακή μουσική και χορό διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Καλαμαριάς και ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης την Τσικνοπέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009, ώρα 19:30 στον Πεζόδρομο Καλαμαριάς (Κομνηνών).

Σε 6 διαφορετικές εξέδρες, εμφανίζονται παραδοσιακές κομπανίες με ξεχωριστό μουσικό χρώμα η κάθε μια Τα μέλη των ομάδων του Χορευτικού Ομίλου και άλλων ομάδων των πολιτιστικών συλλόγων της Καλαμαριάς συμμετέχουν με χορό στο παραδοσιακό γλέντι και προσφέρουν δωρεάν κρασί και λουκούμια στο κοινό.
Συμμετέχουν τα συγκροτήματα:
Ποντιακή κομπανία με τον Στάθη Νικολαίδη στο τραγούδι, Φανός από την Κοζάνη με την συνοδεία της 8 μελούς ορχήστρας χάλκινων πνευστών «Μακεδονική Φανφάρα», Η θρακιώτικη κομπανία με την Κατερίνα Δούκα στο τραγούδι, H κομπανία της οικογένειας Παζαρέντζη με ζουρνάδες,Η κομπανία του Αλέκου Ζώρα με τον Δρόσο Κουτσοκώστα στο τραγούδι, τον Δημήτρη Παληογιάννη στο λαούτο, τον Βασίλη Τσιαφίδη στα κρουστά και τον Στέργιο Τράκα στο βιολί. Μικρασιάτικη ορχήστρα με τον Γιάννη Τσέπα στο βιολί , Σκύφτα Μανώλη στο λαούτο , Λευτέρη Παύλου στα κρουστά και τον Ζήση Τζιαμπίρη στο κλαρίνο.
Ακόμη:
Για μια ακόμη χρονιά οι πολίτες της Καλαμαριάς θα γιορτάσουν τα παραδοσιακά «Κούλουμα», την Καθαρά Δευτέρα με γλέντι και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο πρώην στρατόπεδο Μακεδ/χου Κόδρα, καθώς και στις παλιές Καπναποθήκες από τις 11 το πρωί ως αργά το απόγευμα. Παραδοσιακοί μεζέδες, φασολάδα, λαγάνα, πέταγμα χαρταετών και πολλές άλλες εκπλήξεις περιλαμβάνονται στη γιορτή που θα ετοιμάσει και πάλι ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.