Τρίτη, Φεβρουαρίου 10, 2009

Προσπάθεια εξαπάτησης "ιατρού"!

Από το γραφείο τύπου της Νομαρχίας Αθηνών ενημερωθήκαμε για το παρακάτω συμβάν:

Με παραποιημένο φωτοαντίγραφο του ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α., και παραποιημένη απόφαση τίτλου ιατρικής ειδικότητας βιοπαθολογίας (μικροβιολογίας), παρουσιάστηκε στις 04.02.09, στη Διεύθυνση Υγείας Δυτικού Τομέα της Νομαρχίας Αθηνών, πολίτης εξουσιοδοτημένος από τη σύντροφό του Π. Ε., ζητώντας άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος.
Ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός δήλωσε: «Παρά τον τεράστιο φόρτο εργασίας που αντιμετωπίζουν και οι Διευθύνσεις Υγείας της Νομαρχίας Αθηνών, εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης σε προσωπικό, εντούτοις οι υπάλληλοι μπόρεσαν να εντοπίσουν έγκαιρα τα παραποιημένα δικαιολογητικά ενός πολίτη. Επισημαίνω για μια ακόμη φορά ότι εκκρεμεί το αίτημά μας για την πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού. Ο Οργανισμός της Νομαρχίας Αθηνών, της μεγαλύτερης Νομαρχίας της χώρας, των 48 Δήμων και των 3,5 εκατομμυρίων πολιτών, προβλέπει 3.500 θέσεις, σήμερα όμως υπηρετούν 1.623 υπάλληλοι. Το λέω και το ξαναλέω, αλλά οι αρμόδιοι υπουργοί εξακολουθούν να κωφεύουν».
Κατά την εξέταση των εγγράφων που προσκόμισε, διαπιστώθηκε χειρόγραφη διόρθωση σε όλα τα σημεία που υπήρχε το όνομα, το επώνυμο και το πατρώνυμο της αιτούσας, όπως επίσης δεν υπήρχε υπογραφή και σφραγίδα από την εκδούσα αρχή. Επιπλέον, δεν προσκομίστηκαν τα πρωτότυπα έγγραφα, όπως ορίζει ο νόμος, ενώ υπήρχε ασυμβατότητα στο χρόνο απόκτησης πτυχίου και τίτλου.
Σε περαιτέρω έρευνα από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι το αναγνωρισμένο πτυχίο Ιατρικής από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. άνηκε σε άλλο όνομα και στα αποτελέσματα ανάλογης εξεταστικής περιόδου δεν υπήρχε το όνομα της Π. Ε. στους επιτυχόντες.
Στη συνέχεια, ζητήθηκε από τον εν λόγω πολίτη να αφήσει το φάκελο με τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Υγείας και να ενημερώσει την άμεσα ενδιαφερόμενη να προσέλθει στην Υπηρεσία, προκειμένου να διεκπεραιώσει την υπόθεσή της. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του. Αποτέλεσμα αυτής την εξέλιξης - και για διασφάλιση της Υπηρεσίας, προκειμένου να κρατηθούν τα αποδεικτικά στοιχεία που αποδείκνυαν την πλαστογραφία- ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία απαίτησε οι άμεσα εμπλεκόμενοι να μεταβούν στην Ασφάλεια για τη νόμιμη διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.