Παρασκευή, Φεβρουαρίου 13, 2009

Συνέντευξη τύπου για Γάζα


Η έκτακτη Συνέντευξη Τύπου έλαβε χώρα την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009 στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23) με την παρουσία δημοσιογράφων των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας.

Τα μέλη της αποστολής των Γιατρών του Κόσμου υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στην Αθήνα, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009, λόγω της απόφασης της Αιγύπτου να κλείσει τα σύνορα ανάμεσα στο έδαφός της και στη Λωρίδα της Γάζας. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ελληνικής αποστολής να επιστρέψει στην πόλη της Γάζας, αυτή τη φορά μέσω Ισραήλ, παρουσιάστηκε τόσο φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό από το πεδίο του πρόσφατου πολέμου, όσο και η έκθεση των προγραμματιζόμενων δράσεων της οργάνωσης στην δοκιμαζόμενη περιοχή.
Παρά την κατάπαυση του πυρός, που κηρύχθηκε στην περιοχή της Γάζας, οι ανάγκες του πολύπαθου πληθυσμού είναι πολλές και για αυτό οι Γιατροί του Κόσμου βρίσκονται ακόμα εκεί και συνεχίζουν την προσπάθεια ανακούφισης του λαού.

Δράσεις

Η διερευνητική ομάδα των Γιατρών του Κόσμου κατέγραψε τις ανάγκες των πιο ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων και των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της πληγείσας περιοχής και στοχεύει να πραγματοποιήσει προγράμματα στους εξής 3 άξονες:
  1. Δημιουργία κέντρου ψυχο-κοινωνικής στήριξης

  2. Πρόγραμμα κάλυψης Κρατικών Κέντρων πρωτοβάθμιας Περίθαλψης

  3. Ενίσχυση και αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών δομών αποκατάστασης των ασθενών με αναπηρία
Οι Γιατροί του Κόσμου την προηγούμενη περίοδο μετά την έκκληση για υλική και οικονομική βοήθεια που απηύθυναν στον ελληνικό λαό, έχουν ήδη συγκεντρώσει και αποστείλει απαραίτητα υλικά για την επιβίωση του Παλαιστινιακού λαού. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί 60 τόνοι τροφίμων και 20 τόνοι ιατροφαρμακευτικής βοήθειας, ενώ έχουν συγκεντρωθεί και 55.000 ευρώ για τον πληγέντα πληθυσμό.

"Αποστολή μας είναι να διασφαλίσουμε το δικαίωμα ακόμα και του τελευταίου παιδιού στη Γάζα να ονειρεύεται. Είναι δική μας υπόθεση να μεταφράσουμε τα συναισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού της ελληνικής κοινωνίας σε απευθείας ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πληθυσμούς σε ανάγκη", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας κατά τη Συνέντευξη Τύπου της οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.