Τετάρτη, Μαρτίου 04, 2009

Το πρώτο ταμείο που καταρρέει στην Ελλάδα

Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Γενικής Τράπεζας είναι ο πρώτος ασφαλιστικός φορέας που εμφανίζει στάση πληρωμών και αδυνατεί να χορηγήσει συντάξεις και εφάπαξ, ενώ εκρηκτικές διαστάσεις προσλαμβάνει το οικονομικό αδιέξοδο στο Ταμείο Πρόνοιας το οποίο καταβάλλει το εφάπαξ στους δημοσίους υπαλλήλους.
O υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Παπαθανασίου, κατά τη χτεσινή του συνάντηση με την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, «σήκωσε τα χέρια ψηλά» στο οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπάλληλων και πρότεινε να δανειστεί το Ταμείο με εγγύηση του Δημοσίου και όχι να δοθεί επιχορήγηση.
Το Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Γενικής Τράπεζας είναι ο πρώτος ασφαλιστικός φορέας που εμφανίζει στάση πληρωμών και αδυνατεί να χορηγήσει συντάξεις και εφάπαξ. Ευθύνες στη Σοσιετέ Ζενεράλ (Societe Generale), ιδιοκτήτρια της Γενικής Τράπεζας, αλλά και στην κυβέρνηση, για «την πλήρη οικονομική κατάρρευση του Ταμείου Αλληλοβοήθειας», επιρρίπτουν εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και εκπρόσωποι του Ταμείου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ταμείου Αλληλεγγύης, Φίλιππο Ταυρή, και εκπροσώπους των εργαζομένων στην τράπεζα, το Ταμείο δεν έχει καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις Μαρτίου σε 1.056 δικαιούχους, ενώ άλλοι 1.460 εργαζόμενοι θα μείνουν χωρίς εφάπαξ, καθώς το Ταμείο δεν διαθέτει αποθεματικά, ενώ για να ενταχθεί στο ενιαίο Ταμείο των τραπεζών, απαιτούνται ως συμμετοχή της τράπεζας τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ, κάτι το οποίο δεν αποδέχεται η διοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.