Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2009

Ναυάγιο της Ντόρας

Νέο χτύπημα στην Ελληνική Πολιτεία. Νέο θέμα μειονοτήτων ανακινεί εκπρόσωπος toy O.H.E.,η κ. Μακ Ντουγκαλ, καθώς είπε ότι συναντήθηκε με άτομα της "Μακεδονικης" και "Τουρκικής" μειονότητας στη χώρα μας, στις 8-16 Σεπτεμβρίου 2008. Ζητάει μάλιστα να εφαρμοστούν οι διεθνείς κανόνες για τα δικαιώματά τους.
Λίγες μέρες πριν, όταν η Ντόρα χαριεντιζότανε με τη Χίλαρυ μόνο και μόνο για τις φώτο (συνάντήθηκαν μόνο γαι 20 λεπτά), την ίδια στιγμή το Στέιτ Ντιπαρτμεντ, ζητούσε από την Ελληνική Κυβέρνηση να κάνει όλα όσα πρέπει για τις μειονότητες στην Ελλάδα. Ωστόσο στη χώρα που η κυβέρνηση μόνο για να φωτογραφίζεται υπάρχει, το θέμα υποβαθμίστηκε .
Η όλη κίνηση των αμερικανών, μας θύμισε τα πλατιά χαμόγελα του Κωστάκη με το Μπους, και την επόμενη μέρα την αναγνώριση των Σκοπίων ως Μακεδονία.
Βέβαια, όταν στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, υπάρχει ως ειδικός σύμβουλος ο γιος της κ. Μπακογιάννη, ο Κωστής, όπως τον φωνάζει, τι να περιμένει κανείς. Να αναφέρουμε μήπως τις συχνότατες οξύτατες διαφωνίες σε εθνικά θέματα, μεταξύ του γιου Κωστή και έμπειρων στα διεθνή θέματα στελεχών;
Όταν σε μια χώρα κυβερνάει ο ανιψιός και έχει υπουργό εξωτερικών την κορούλα, η οποία έχει για ειδικό σύμβουλο τον γιο, αλλά και τον πρώην γαμπρό, περιμένει κανείς σοβαρή πολιτική; Από την άλλη πόσο σοβαρός μπορεί να είναι ένας τέτοιος λαός, που να δικαιούται να απαιτεί να τον λαμβάνουν σοβαρά οι άλλοι λαοί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.