Τρίτη, Μαρτίου 03, 2009

Τουρισμός και Έλληνες

Είμαστε λαός που μας αρέσουν οι αποδράσεις από την καθημερινότητα, είτε για μικρή διάρκεια είτε για μεγαλύτερη. Με κάθε ευκαιρία ακούς την ερώτηση "εσείς που θα πάτε το τριήμερο;".

Έτσι οι Έλληνες ψάχνουν προορισμούς. Όμως επειδή οι ακριβοί προορισμοί είναι για λίγους, πολλοί Έλληνες ταξιδιώτες φεύγουν κάθε Σαββατοκύριακο για Οχρίδα, ενώ καθημερινά άρρωστοι Έλληνες τζογαδόροι, ποντάρουν τα ευρώ τους στις ρουλέττες της Γευγελής. Για τους αγεωγράφητους, επειδή τα ονόματα είναι ελληνοποιημένα, θα υπενθυμίσουμε ότι οι δύο αυτές πόλεις, βρίσκονται στα Σκόπια ή F.Y.R.O.M.
Το κράτος των Σκοπιανών λοιπόν εκμεταλλεύεται (και πολύ καλά κάνει) όλους αυτούς τους ανόητους συμπατριώτες μας, που προκειμένου να ικανοποιήσουν τη μωροφιλοδοξία τους να πουν ότι πήγανε στο εξωτερικό, πηγαίνουν στα Σκόπια. Και για να τους τονίσουν πόσο ευχαριστούν τους ανόητους συμπατριώτες μας, τους στήνουν και καμιά ενέδρα στα λεωφορεία, τους πετροβολούνε και τους υπενθυμίζουν πόσο ξεφτίλες είναι γράφοντάς τους στα λεωφορεία τους με σπρέυ συνθήματα όπως "UNITED MACEDONIA" , δηλαδή ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, για να το κυκλοφορούν σαν ενθύμιο στην ελληνική ενδοχώρα.
Δεν έχουμε κανένα ίχνος συμπάθειας για τους μωρούς έλληνες που δίνουν λεφτά σε ένα κράτος που επιβουλεύεται το μέλλον των παιδιών μας. Δεν λυπόμαστε καθόλου για τις πέτρες που τους έριξαν οι Σκοπιανοί. Ίσως έτσι μάθουν ότι μερικές ιδέες αξιολογούνται υψηλότερα από το να πάνε εκδρομούλα στα Σκόπια. Ίσως έτσι καταλάβουν ότι οι Σκοπιανοί στην Οχρίδα και στη Γευγελή , δεν τους πολυσυμπαθούν τους Έλληνες, ότι κινδυνεύουν και ας αφήνουν τα λιγοστά ευρώ τους. Η μεγάλη ιδέα των Σκοπιανών έχει φωλιάσει πλέον και αναπτύσσεται ραγδαία, όσο και αν οι πολιτικοί μας, στο επικοινωνιακό παιχνίδι που έχουν εγκλωβιστεί, την υποβαθμίζουν, τη γελοιοποιούν και στρέφουν το ενδιαφέρον μας σε σοβαρά θέματα όπως το αν ο Καραμανλής θα κάνει εκλογές τώρα ή σε δυο μήνες.
Αγαπητοί μας συμπατριώτες , υπάρχουν υπέροχα μέρη στην Ελλάδα που περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κινδύνευετε πηγαίνοντας στα Σκόπια, είτε να πετάτε τα λεφτά σας εκεί.
Ανοίξτε έναν χάρτη και έναν τουριστικό οδηγό. Ψάχνοντας είτε εκεί , έιτε μέσω του Διαδικτύου, θα ανακαλύψετε πολύ κοντά στον τόπο διαμονής σας, προσιτούς (τόσο σε πρόσβαση, όσο και οικονομικά) προορισμούς που θα σας εκπλήξουν. Κάντε το και θα μας θυμηθείτε.
Από το blog αυτό, σε τακτική βάση θα σας ενημερώνουμε για μέρη ανα την Ελλάδα , για παρεχόμενες υπηρεσίες και οικονομικά πακέτα που μπορείτε να αποδράσετε. Άλλωστε είναι της μόδας...

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος10/3/09 6:23 μ.μ.

    Σύμφωνο απολύτως!! Πάνε και τους ακουμπάνε τα λεφτά και μετά παραπονιούνται. Λες και δεν υπάρχουν απίστευτα όμορφα μέρη στην Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/3/09 11:49 μ.μ.

    Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω και εγώ με τη σειρά μου, όμως κάπου σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναρωτηθούμε όλοι μας ποιοι βρίσκονται πίσω απ'όλα αυτά και κατα πόσο επωφελούνται απ'όλη αυτή την κατάσταση!
    Κατα πρώτο λόγο είναι οι επιχειρηματίες είτε αυτοι είναι οι ταξιδιωτικοί πράκοτορες που "άγουν και φέρουν" τους Έλληνες, είτε επιχειρήσεις Ελλήνων που έχουν μεταφερθει για οικονομικούς λόγους στα Σκόπια, ρημάζοντας την τοπική οικονομία της Βόρειας Ελλάδας!
    Κατα δεύτερο λόγο βρίσκεται σίγουρα ένα οργανωμενο κύκλωμα το οποίο ασχολείται με τον ημιπαρανομο τζόγο και την πορνεία και σίγουρα επωφελείται από τις χιλιάδες ελλήνων τουριστών.
    Ολοκληρώνοντας δεν θα μπορούσα παρά να τονίσω την καταλυτική απουσία αντίδρασης εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης και το υποκριτικό προσωπείο του κυρίου Γκρούεφσκι, ο οποίος παρότι επιφανειακά ρίχνει ανάθεμα σε καθε τι ελληνικό, έπειτα επιδιώκει να στηρίξει την οικονομία του μέσω της Ελλάδας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγαπητοί φίλοι, το πρόβλημα δυστυχώς είναι καθαρά θέμα συνείδησης των Ελλήνων. Ο Γκρουέφσκι, καλά κάνει από την πλευρά του και προσπαθεί να αυξήσει τον τουρισμό των Σκοπίων. Οι τουριστικοί πράκτορες επίσης κάνουν τη δουλειά τους και προσφέρουν διάφορα πακέτα. Το θέμα είναι τελικά οι Έλληνες τουρίστες, τι κερδίζουν τονώντας την οικονομία των εχθρικών σκοπιανών, που διεκδικούν ΕΠΙΣΗΜΑ , τα σπίτια των Βορειοελλαδιτών. Με ποια λογική τονώνουμε ένα ακροδεξιό, ανθελληνικό σύστημα εξουσίας με τα λεφτά μας(για τα οποία παραπονιόμαστε συνεχώς ότι είναι λίγα), ενώ συστηματικά αγνοούμε μικρούς παράδεισους που έχουμε πολύ εγγύτερα στους τόπους διαμονής μας, με ομορφιές και έθιμα, που σίγουρα αποτελούν πόλους έλξης για οποιονδήποτε ξένο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.