Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2009

Ερώτημα προς bloggers


Ποιός blogger που έχει έστω στοιχειώδη αυτοσεβασμό, θα πήγαινε στην εκπομπή "ψηφιακή ελλάδα" που την παρουσιάζει ο ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΗΣΤΩΝ INTEΡΝΕΤ, Βασιλάκος;

Ποιός άνθρωπος που έχει έστω στοιχειώδεις γνώσεις δημοκρατίας θα ήταν περήφανος για την παρουσία του σε μια εκπομπή που παρουσιάζει ένας απίθανος τύπος, που ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΕΑΥΤΟΝ "ΠΡΟΕΔΡΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ";

Ρε Βασιλάκο, πότε είχαμε εκλογές και σε ψηφίσαμε εκπρόσωπο; Και εσύ ρε blogger με το περίφημο "ιατρικό" σου blog , που στο πανεπιστήμιο μας το έπαιζες και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ, τί θα πεις στους φίλους σου για την παρουσία σου εκεί; Είσαι και περήφανος και το διαδίδεις κιόλας ότι πήγες εκεί.

Την ώρα που προσπαθούν να βάλουν την ελευθεροτυπία των blogs σε καλούπια, υπάρχουν και αυτοί που στο βωμό του να κερδίσουν μερικά κλικ παραπάνω στο μετρητή επισκεψιμότητας, είναι ικανοί να παρουσιαστούν σε εκπομπή όχι μόνο του ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ "ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΡΗΣΤΩΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ", προφανώς αναγνωρίζοντας τον ώς τέτοιο, αλλά ακόμα και στον ίδιο τον Δένδια για να συζητήσουν τον αποτελεσματικότερο τρόπο χειραγώγησης των πληροφοριών.

Να το χαίρεσαι το blog σου , αλλά από δημοκρατικές αρχές παραμένεις μείον, όπως στο Πανεπιστήμιο τότε!

Να θυμάσαι φίλε blogger , ότι την αναγνωρισιμότητα και τον σεβασμό, δεν τον εμπνέεις αν εμφανιστείς σε 10 εκπομπές για μπλογκς. Δεν τον κερδίζεις ΚΡΑΥΓΑΖΟΝΤΑΣ για δημοκρατία, αλλαγές καταστατικών και δηλώσεις στήριξης "ανεξάρτητων" παρατάξεων, όταν ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ αναγνωρίζεις αυτοχρισμένους προέδρους(και μάλιστα που; σε χρήστες Ιντερνετ!!!) με την παρουσία σου στις εκπομπές τους. Αυτό μάλλον για καιροσκοπισμό και τυχοδιωκτισμό, μας κάνει.

Καλή σου συνέχεια στον αγώνα σου, αλλά μάθε επιτέλους κύριε, ...ιατρικά νέα, ότι ο σκοπός (της ανόδου της επισκεψιμότητας) ... ΔΕΝ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ (βλέπε βασιλάκος). Είμαστε σίγουροι ότι αν το σκεφτείς ψύχραιμα, θα συμφωνήσεις μαζί μας.


8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9/2/09 2:56 μ.μ.

    Αγαπητοί φίλοι του Universal Reporters,

    Καταρχήν σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να σχολιάσετε την εμφάνιση μου στην εκπομπή ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.

    Θα ήθελα να σχολιάσω βέβαια πρωτίστως πως δεν αναγνωρίζω το Νίκο Βασιλάκο, ως πρόεδρο των "Ελλήνων Χρηστών Internet"... Αλλά και κανένας άλλος δεν οφείλει, φαντάζομαι, εκτός αν ανήκει ως μέλος στην ΕΕΧΙ... που ιδρύθηκε το 1993. Αυτά για το κομμάτι της σύγχυσης "εμφάνιση στην εκπομπή - αποδοχή του Βασιλάκου ως προέδρου".

    Όσον αφορά στην γενικότερη άποψή σας για τη δράση μου στο Πανεπιστήμιο, όλα τα χρόνια της ενασχόλησης μου ήμουν και είμαι περήφανος για αυτό στην Ενωτική Αυτόνομη Κίνηση Οδοντιατρικής (http://eako.forumup.gr) που είναι το παλαιότερο ανεξάρτητο σχήμα στο ΑΠΘ (από το 1985). Ούτε το έπαιζα κάτι, ούτε και τώρα το κάνω.

    Επίσης, θεωρώ πως αν υπάρχει τρόπος προβολής και ανάδειξης ιδεών και προσπαθειών στο Internet, καλό θα είναι να αξιοποιείται. Όχι για την αύξηση των clicks, αλλά για την αναγνώριση της δουλειάς που γίνεται και για να μπορέσουν να το μάθουν περισσότεροι.

    Τέλος, θεωρώ πως είναι άκρως δημοκρατικό το να μπορώ να στηρίζω ανεξάρτητες προσπάθειες, μέσα και έξω από το Πανεπιστήμιο, κατά τη βούλησή μου.

    Σας ευχαριστώ και πάλι για την αναφορά, έστω και αν δεν χρησιμοποιήσατε τον όρο DentNEWS, ή το Οδοντιατρικά Νέα, αλλά λέγοντας απλά "περίφημο ...ιατρικο blog" και "...ιατρικά νέα".

    http://www.dentnews.net/?p=3960

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ φίλε του DentNews,
    η εμφάνισή σας στη συγκεκριμένη εκπομπή, δεν σχολιάστηκε επι της ουσίας των λεγομένων σου εκει, αλλά επι του τυπικού.
    Σύμφωνα πάντα με το προσωπικό μας αισθητήριο, το να εμφανίζεσαι στην εκπομπή κάποιου, που αυτοαποκαλείται "πρόεδρος των ελλήνων χρηστών ιντερνετ" (και πιθανά αυτός ο τίτλος!!! να έπαιξε ρόλο στην προώθησή του ως παρουσιαστή), είναι τουλάχιστον άκομψο. Είναι ακόμη περισσότερο για κάποιον που υπηρέτησε τις δημοκρατικές αξίες από τα μετερίζια του συνδικαλισμού, οποιουδήποτε χρώματος και ξέρει από εκλογές.
    Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι ο τρόπος να αναδείξεις ιδέες ως blogger, περνάνε μέσα από την εκπομπή που στελεχώνουν μέλη της οργάνωσης αυτής που ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ, αυτοθεωρούνται περίπου ως νόμιμος εκπρόσωπός μας(της κοινότητας των bloggers και των χρηστών ιντερνετ ευρύτερα).
    Όπως είπες και στην επιστολή σου, για την οποία σε ευχαριστούμε, είναι άκρως δημοκρατικό να στηρίζεις όποιες προσπάθειες κρίνεις. Μαζί σου είμαστε, αλλά η παρουσία κάποιου με ένα ενεργό blog, στη συγκεκριμένη εκπομπή, μάλλον αλγεινή εντύπωση προκαλεί.
    Πάντως χώρος στο δίκτυο για να μοιραστείς ιδέες, υπάρχει. Έστω και αν δεν έχει κάθε Μbit τον φερόμενο ως πρόεδρό του!
    Φιλικά,
    universal reporters

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Y.Γ. Ο λόγος που δεν αναφέραμε ευθέως το site, είναι γιατί κυρίως μας ενδιέφερε η περίπτωση και όχι το ποιος. Στόχος είναι να δημιουργήσουμε τα κοινά αντανακλαστικά των χρηστών του διαδικτύου και όχι να χωριστούμε σε καλούς και κακούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/2/09 4:25 μ.μ.

    sosti diapistwsi. xypnate bloggers!!! erxetai to apospasma kai psaxnei gia ekteleseis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλα δε νομίζω να φτάσουμε κι εκει. αλλα καλό είναι να υπερσπίσουμε το χώρο των ,μπλογκς,οπου ενσαρκώνουν παρα τις όποιες αδυναμίες τους, το αγαθό του εκδημοκρατισμού της πληροφορίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος9/2/09 10:12 μ.μ.

    http://www.nikosvasilakos.gr/node/27

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος10/2/09 12:27 μ.μ.

    Καλά μου παιδιά, το τί ακριβώς είναι δημοκρατικό και τί όχι ας μην το βάζουμε τόσο εύκολα. Όσο για το dentnews βιάζεστε μάλλον. Και πιθανόν δεν γνωρίζετε ούτε την πορεία του ούτε την δράση του στο ΑΠΘ. Και κάτι που εμένα δεν μου χτύπησε καλά. Από τη μια κρίνετε διάφορα αντιδημοκρατικά και από την άλλη υποστηρίζετε την πλήρη γραφειοκρατία της άδειας από την νομαρχία για ενημερωτικές διαλέξεις σε σχολεία για την ασφάλεια του internet. Δηλαδή ρε παλληκάρια αν ήταν ο Ιαβέρης και μιλούσε για ασφαλή οδήγηση στους μαθητές θα είχατε την ίδια άποψη; δεν κάνω ταύτιση προσωπικοτήτων- κάθε άλλο- αλλά κάλλιο ΄πέντε και στο χέρι δεν νομίζετε; εκτός αν υπάρχει αμοιβή, οπότε μαζί σας κι εγώ...
    Πάντως για να κλείσω επειδή τυγχάνει να γνωρίζω καλά το dentnews μάλλον άτυχη ήταν η παρέμβασή σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καλέ μας Γιάννη,
    αν τα σχολεία και ο κρατικός προϋπολογισμός προέβλεπε και δασκάλους για ράλλυ για τα παιδιά μας, τότε ακόμη και για τον συμπαθέστατο Ιαβέρη, θα είχαμε τις ίδιες ενστάσεις.

    Η αμοιβή μπορεί να μην είναι άμεση, αλλά καταγράφεται σε πιθανές εκθέσεις έργου για επιδοτήσεις, ή αν δεις καλύτερα το άρθρο μας, στο να φουσκώσει το βιογραφικό κάποιων που σπουδάσανε ένα άσχετο αντικείμενο, ωστε να προσληφθούνε ακόμη και στην ομάδα ασφαλείας του υπουργείου οικονομικών! Λες και δεν υπήρχανε καταλληλότεροι με σπουδές ακριβώς στο αντικείμενο.
    Άλλωστε ακόμη και οι οδοντίατροι(ναι καναμε κλικ στη σελίδα σας) για να πάνε να ελεγξουνε τη στοματικη υγεία των παιδιών στα σχολεία, οφείλουν να πάρουν ειδική άδεια από τη Νομαρχία ή κάνουμε λάθος; Δεν κάνουμε όμως και το γνωρίζετε και εσείς αγαπητέ φίλε.
    Πάντως στόχος δεν ήταν το συγκεκριμένο site. Απλά τονίσαμε την ανακολουθία της παρουσίας κάποιου που ασχολήθηκε ακόμη και με τα συνδικαλιστικά, σε έναν πρόεδρο που καπηλεύτηκε το σύνολο των χρηστών Ιντερνετ, και το οποίο ελπίζουμε ότι δε σε βρίσκει να διαφωνείς.
    Αν πάλι διαφωνείς, τότε μπορεί να βρεθούμε εμείς μπροστά στον Ιαβέρη. Τον άλλο όμως. Των ΑΘΛΙΩΝ.
    Αν και αυτός βυθίστηκε κανονικά με το κυνήγι στο οποίο επιδόθηκε... (λεπτομέρειες στο ομώνυμο βιβλίο του Βικτορος Ουγκώ).
    ευχαριστούμε για την επικοινωνία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.