Τρίτη, Φεβρουαρίου 10, 2009

Για τους φουκαράδες τους bloggers!


Όταν λέμε βρέχει...καλό είναι να κοιτάμε και τους γύρω μας. Για παν ενδεχόμενο βρε παιδί μου...

Ο κύριος Βασιλάκος (ναι ντε. εκείνος που παρουσιαζότανε ως πρόεδρος της ένωσης χρηστών ιντερνετ!!!)της Ψηφιακής Ελλάδας μας ενημέρωσε στην ιστοσελίδα του ότι :

"A! και προς ενημέρωση το Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet είναι ξεπερασμένο. Τώρα πια είμαι Εκπρόσωπος της Ομάδας Πίεσης INTERNET NOW! http://www.internetnow.gr/ (δεν τους ενόχλησε καθόλου όμως όταν ως Πρόεδρος ΕΕΧΙ τσακώθηκα με τον Παναγή Βουρλούμη του ΟΤΕ και πετύχαμε με τη μαύρη σελίδα της ΕΕΧΙ http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4416587 να μην αυξηθούν τα τέλη ΕΠΑΚ και ΠΕΑΚ to 2005, αλλά ποιός έχει μνήμη;)."

Αυτό να το εκλάβουμε ως συγγνώμη οι χρήστες του Ιντερνετ; Μη μου το χαλάς τώρα κ. Βασιλάκο. Είχα αρχίσει να σκέφτομαι να κάνω μια Μη κυβερνητική οργάνωση που θα την ονομάσω... "Ένωση Καστανών Ελλήνων" και θα μιλάω εκ μέρους όλων των καστανών Ελλήνων. Και για να μην πω για τους αγώνες μου . Ποιούς αγώνες; Μα δεν πέτυχα να ρίξω την τιμή του πετρελαίου διεθνώς τον Αύγουστο του 2008, αφού είχα κρεμάσει στο μπαλκόνι μου συμβολικά ένα άδειο μπιτόνι βενζίνης; Αλλά ποιός έχει μνήμη;

Και συνεχίζει :
"Για το αν αξίζει ή όχι η εκπομπή του Νίκου Βασιλάκου Ψηφιακή Ελλάδα διαβάστε αυτό. "

Ε, τώρα μας κόλλησες τη μούρη στο χώμα. Όσοι κάνετε κλικ, θα διαβάσετε την ελεγεία που έγραψε η υπέρτατη κριτικός Πόπη Διαμαντάκου. Ναι. Αυτό το ιερό τέρας της τηλεοπτικής κριτικής, που δημοσιεύσε δριμεία κριτική εναντίον της Τ.Στεφανίδου για μια εκπομπή ... που παρουσίαζε η... Α.Δρούζα σε ... άλλο κανάλι!!!
Με τέτοιο κριτήριο για το αν αξίζει η εκπομπή...-->
LOL , που γράφουμε και οι Έλληνες Χρήστες του ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Επίσης αναφέρει: "Α! και κάτι ακόμη. Αν αυτά είναι πολύ δουλειά, τότε λέω να αναλάβουν μόνο τις καθημερινές ομιλίες σε σχολεία για την ασφάλεια και την προστασία στην χρήση του Internet."

Εμείς αναρωτιόμαστε απλά, από πότε μια μη κυβερνητική οργάνωση έχει πάρει άδεια από τη Νομαρχία και την Επιθεώρηση εκπαίδευσης για να υποκαταστήσει το έργο που θα έπρεπε να ασκούν οι καθηγητές πληροφορικής του Ελληνικού Κράτους;

Πάντως, με την ταπεινή μας άποψη, αν δεν φέρατε τον τίτλο του Προέδρου Χρηστών Ιντερνετ, δε νομίζουμε κύριε Βασιλάκο ένας γλωσσολόγος όπως εσείς, να ήταν μέλος της ΟΜΑΔΑΣ για την Ψηφιακή Ασφάλεια του Υπουργείου Οικονομίας!!! , όπως αναφέρετε στο βιογραφικό σας:
"Συνεργάζομαι με την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ως μέλος της Ομάδας για την Ψηφιακή Ασφάλεια (D.A.R.T.)."
Άλλωστε στη σύσταση της επιτροπής στη σελίδα της αναφέρεται: "Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών προχώρησε στη σύσταση Ομάδας Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2007 ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης.... αποτελείται από .... Ν. Βασιλάκο, Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet (ΕΕΧΙ)"
Για το μπάχαλο της Ε.Ε.Χ.Ι.(της οποίας ήσασταν πρόεδρος επί χρόνια) θα επισημάνουμε ότι στο site σας κύριε Βασιλάκο, αναφέρετε ότι ιδρύθηκε το 1994, ενώ στο καταστατικό της λέει το 1993!
Αλήθεια, μπορείτε να μας υπενθυμίσετε πόσα άτομα σας ψηφίσανε πρόεδρο των ελλήνων χρηστών ιντερνετ κύριε Βασιλάκο; Και δε σας ρωτάμε για εμάς. Για τους φουκαράδες τους έλληνες χρήστες ίντερνετ, σας ρωτάμε, που δεν ξέρουν γιατί τους εκπροσωπείτε εσείς. Και που στην πλάτη μας , συμμετέχετε σε διάφορες Κρατικές Επιτροπές, άμισθος άραγε;

Βέβαια μετά την διαδικτυακή απαξίωση που έφαγε η Ε.Ε.Χ.Ι., η λύση ήτανε μία: " Τώρα πια είμαι Εκπρόσωπος της Ομάδας Πίεσης INTERNET NOW" . Τρελό overclocking! Αναβάθμιση πλήρης, που λέμε και οι χρήστες υπολογιστών από την εποχή των κακόμοιρων ΧΤ! Μόνο που καλό είναι να βάλετε πρόσθετα ανεμιστηράκια στο σύστημα, γιατί από την υπερθέρμανση, στην ενότητα κατασταστικό, βάλατε μισό (;) άρθρο από τα πολλά (;) που μάλλον θα έπρεπε να έχει το εγκεκριμένο από το πρωτοδικείο, καταστατικό σας...

Εμείς θα επαναλάβουμε ότι ο χώρος των bloggers, τουλάχιστον αυτών που δεν το κάνουν, για να αναπτύξουν τις δημόσιες σχέσεις τους με τα υπουργεία, πρέπει να περιχαρακωθεί απέναντι σε αυτούς που θέλουν την πληροφορία, μονοπώλιο. Όσο πιο συγκεντρωμένες είναι οι πηγές πληροφόρησης του κόσμου, τόσο λιγότερη δημοκρατία θα υπάρχει.

Και σε καιρούς που η αυθαιρεσία γιγαντώνεται, σε εποχές που τα σκάνδαλα συγκαλύπτονται, σε μέρες που η πολιτική γίνεται άβουλο πιόνι των μεγαλοεργολάβων-επιχειρηματιών, τα blogs μπορούν να αναλάβουν ένα μέρος της αποκάλυψης των σκιών που κατατρώνε την ευτυχία και τις προοπτικές μας καθημερινά.

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας, να διαβάσετε αυτό το μακροσκελές άρθρο.

Y.Γ. προς κύριο Βασιλάκο. Επειδή τυχαίνει να έχετε σπουδάσει και γλωσσολόγος και εργαστήκατε και για μεγάλο λεξικό, όπως μας αναφέρετε, διορθώστε αυτό το "να δείτε πόσο εύκολο είναι, τι προσπάθεια χρειάζεται και τι χρόνο δαπανάτε ". Αυτό το "δαπανάτε" μας έβγαλε τον οφθαλμό! ίσως το "τι χρόνος δαπανάται" , να ταιριάζει καλύτερα. Αν συμφωνείτε και εσείς βέβαια, πρόεδρε...

14 σχόλια:

  1. Και σ'εμένα άφησε σχόλιο σε σχετικό post ο πρόεδρος λέγοντας: η απάντηση που χρωστούσα και αφήνει το link. θα απαντήσω μέσω του blog μου αν όχι σήμερα σίγουρα αύριο. Ένα έχω να πω... Δε μας πείθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητέ φίλε , πιστεύουμε ότι τα blogs καλό είναι να διαλέξουμε έναν άλλο δρόμο από αυτόν της ενσωμάτωσης των διαχειριστών τους, σε κρατικές δημόσιες θέσεις, που έχουν σχέση με τη ροή του δικτύου ή ακόμη χειρότερα με τον έλεγχό του. Για εμάς, παραμένει μέγιστη ανακολουθία , ένας blogger, να αυτοαποκαλείται πρόεδρος χρηστών ιντερνετ και για αυτή την ταμπέλα να εισπράττει ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ. Για τη δική μας ηθική , ήταν, είναι και θα παραμείνει ασυμβίβαστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Συνεργάζομαι με την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ως μέλος της Ομάδας για την Ψηφιακή Ασφάλεια (D.A.R.T.)."

    Ρε κωθώνι Βασιλάκο, γιατί δεν συνεργάζεσαι καλύτερα με καμιά επιτροπή για την Ψηφιακή & Αναλογική μαζί Ασφάλεια του πορτοφολιού μας από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών;

    Άι σιχτήρ καραγκιόζη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/2/09 1:57 μ.μ.

    Τι πτυχίο έχει ο κ. Βασιλάκος, αναρωτιέμαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/2/09 3:01 μ.μ.

    Κε. Βασιλααακηηη, συγνώμη αλλα δεν εχω ιντερνετ, μαλλον φταει το μοτεμ.. δεν ερχεσε να δεις μια ματια εσυ που εχεις "ΜΑΥΡΗ ΖΩΝΗ ΣΤΑ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11/2/09 4:33 μ.μ.

    o κύριος Βασιλάκος σύμφωνα με το βιογραφικό του έχει σπουδάσει Γλωσσολογία. και εγω αναρωτιέμαι τι γυρεύει ως ειδήμων στην ομάδα ασφαλείας του υπουργείου Οικονομικών, αλλά από την άλλη φαίνεται ότι στο Ελλαντα, φτάνει να έχεις τις καλές γνωριμίες. όσο για το πρόεδρος ελλήνων χρηστών ιντερνετ... Ο,ΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ , ΕΙΣΑΙ, έλεγε η γιαγιά μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος11/2/09 10:34 μ.μ.

    Πάντως ρε παιδιά, δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί του κ. Βασιλάκου...Τόσο "χώσιμο" κι αυτός τον χαβά του ! Μάλλον: "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τα είπες εκ μέρους όλων μας μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το δαπανάτε είναι σωστό: εννοείται "τί χρόνο δαπανάτε (εσείς)", αλλιώς θα ήταν τι χρόνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παιδιά sorry που θα σας το χαλάσω αλλά διαφωνώ..
    Μην κρίνετε ο,τι δεν καταλαβαίνετε.
    Έχω πάρει συνέντευξη από τον κ. Βασιλάκο και έχω παρακολουθήσει και μια ομιλία του και μπορώ να πω ότι είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει.
    Αν πιστεύετε ο,τι μπορείτε καλύτερα γιατί δεν τα αναλαμβάνεται όλα αυτά εσείς??
    Μπορεί ο Νίκος να είναι λίγο υπερβολικός μερικές φορές αλλά δεν ξέρετε πως είναι να ζεις με τόσες αρμοδιότητες..
    Ηρεμήστε δεν νομίζω να έκανε κανένα έγκλημα κατά την διάρκεια της θητείας του ως πρόεδρος..
    ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. προς ψηφιακή ελλάδα:
    εμείς αγαπητέ φίλε δεν δαπανάμε. δεν φτιάχνουμε εμείς την εκπομπή. οπότε καλό είναι να βγάζει και λίγο νόημα ό,τι λέμε...
    προς κoutkon:
    σε καμία στιγμή δεν αμφισβητήσαμε την ποιότητα της δουλειάς του. Την εκμετάλλευση των χρηστών του διαδικτύοου , το να μας καπηλέυεται στηλιτεύσαμε και θα συνεχίσουμε να το κανουμε.
    Όπως δεν νοείται πρόεδρος ελληνων χρηστών κινητών τηλεφώνων, έτσι δε νοειται να καταλαμβανει ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ με διαβατήριο τη συγκεκριμένη ταμπέλα του προεδρου χρηστών ιντερνετ, ο κύριος αυτός.
    όποιος έχει έστω και στοιχειώδη λογική και ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ, το καταλαβαίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τα είπαμε και Χαλαρώσαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος13/2/09 9:58 π.μ.

    http://itaniepitas.blogspot.com/2009/02/blog_post_1946.html
    τελικά κανείς δεν το γουστάρει;;; χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος18/2/09 11:18 π.μ.

    kai liga eipes...
    oute gia ti logokrisia ston kouloglou eipes...
    gia psaxte to...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.