Κυριακή, Δεκεμβρίου 28, 2008

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ. ΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΠΟΥ


Στην κυβέρνηση, ο ανασχηματισμός άσχετα με το τι λένε τα τηλεοπτικά κανάλια, ζυγίζουν το χρόνο του ανασχηματισμού, με γραμμή ορόσημο τη 19η Ιανουαρίου. Τότε θα έχει στα χέρια της την έκτακτη δημοσιοποίηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των εκτιμήσεων και προβλέψεων για τις δημοσιονομικές επιδόσεις των κρατών-μελών. Δυστυχώς, η χώρα είναι πάλι πολύ κοντά στην επιτήρηση , κάτι που θα σημάνει ολική καταστροφή για την κυβέρνηση. Παράγοντες της Ν.Δ. αλλά και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πιστεύουν ότι είναι δυνατόν η χώρα επίσημα να μη μπει σε διαδικασία επιτήρησης, αλλά ακόμα κι έτσι η ανακοίνωση θα ζητάει σκληρά μέτρα για το Σύμφωνο Σταθερότητας για την περίοδο 2009-2012! Άνθρωποι του επιτελείου του κυρίου Καραμανλή εισηγούνται αν τα μαντάτα είναι άσχημα , ο ανασχηματισμός να γίνει αμέσως μετά ή λίγο πριν τις 19 Ιανουαρίου.
Παρά τις όποιες φήμες, θεωρείται βέβαιη η παραμονή του κ. Αλογοσκούφη στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Ο κύριος Σουφλιάς, ο μόνος που αυτή τη στιγμή παράγει έργο ορατό, πιστεύουμε ότι επίσης θα παραμείνει στο πόστο του. Τεράστια ερωτηματικά τίθενται για τον κ. Παυλόπουλο, ιδιαίτερα μετά την εξαιρετική ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ του, τους κυρίο Κοντό και Δούκα, για την άμεση εμπλοκή τους στο μεγάλο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ενώ το ίδιο ισχύει και Κιλτίδη και Μπασιάκο. Ο κύριος Χατζηγάκης με την όλη του συμπεριφορά , με την οποία δε βλέπει τίποτα μεμπτό στη δικαιοσύνη , γιατί "είμαστε οι καλύτεροι Όλοι στη Ν.Δ., είμαστε οι αξιότεροι Όλοι", μόνο γέλιο μπορεί να προκαλεί, οπότε η απομάκρυνσή του θεωρείται πολύ πιθανή. Ο κύριος Χατζηδάκης σε γενικές γραμμές τα πήγε περίφημα, τουλάχιστον στο επικοινωνιακό κομμάτι του "γόρδιου δεσμού" που λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, οπότε πιθανότατα θα παραμείνει. Ερωτηματικά υπάρχουν για την παραμονή Λιάπη, Μπακογιάννη , Μεϊμαράκη στα υπουργεία τους, ενώ δεν πρέπει να παραβλέψουμε και το ότι ο κ. Ζαγορίτης, γραμματέας του κόμματος της Ν.Δ. χρεώνεται και την πολύ χαμηλότερη συσπείρωση των νεοδημοκρατών τα τελευταία 35 χρόνια! Στο υπουργείο Αθλητισμού ο κύριος Ιωαννίδης μάλλον δεν τα πήγε και καλά, οπότε μάλλον μένει εκτός, ενώ η κυρία Πετραλιά μάλλον τα πήγε πολύ καλά, αν αναλογιστούμε τις αποστολές που έφερε σε πέρας. Τέλος,ο όλο φρουφρού και αρώματα, κύριος Αβραμόπουλος, αφού ακολούθησε την πολιτική της απόλυτης απραξίας, κατάφερε να βάλει στην εντατική, τόσο τον τομέα δημόσιας όσο και τον τομέα ιδιωτικής υγείας! Πιθανή είναι και η μετακίνηση του υπουργού εμπορικής ναυτιλίας κυρίου Παπαληγούρα, με ταυτόχρονη αναβάθμιση του κυρίου Καμένου.


Με δεδομένες τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, ο πρωθυπουργός έχει να αντιμετωπίσει έναν πολύ δύσκολο γρίφο, καθώς από το δυναμικό των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, δεκάδες έχουν εμπλακεί στα σκάνδαλα, ενώ άλλοι με επικοινωνιακές γκάφες πλήξανε την εικόνα του κόμματος. π.χ. Ποιος πρωθυπουργός θα μπορούσε να κρατήσει υπουργό το Μαργαρίτη Τζήμα μετά το ανεκδιήγητο " Ο ειδικός φρουρός προσελήφθη επί ΠΑΣΟΚ" ή το αμίμητο την ώρα που καίγοταν η οδός Εγνατία, μόλις 200 μέτρα από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης "στις δημοσκοπήσεις προηγείται ο πρωθυπουργός. Άλλωστε δώσαμε επίδομα θέρμανσης". Τελικά ίσως και να είχαμε αδικήσει τον ποιητή Πολύδωρα! Στην ίδια κατηγορία(αν και λιβανίζει πολύ τον πρωθυπουργό), ελπίζουν όλοι οι σώφρονες πολίτες, να εμπίπτει πλέον και ο κύριος Ευριπίδης Στυλιανίδης , με τις εμφανίσεις του στα μπουζούκια και στο γήπεδο, μια μέρα μετά το θάνατο του 15χρονου, ενώ μομφές εκ των έσω υπάρχουν και για τις παχυλές χρηματοδότησεις σε μη κυβερνητικές οργανώσεις της εκλογικής του περιφέρειας. Αξέχαστες ατάκες του "Καραμανλής ή χάος" και το "σε δύσκολες στιγμές ο ηγέτης οφείλει να συνομιλάει με το λαό, το Θεό και την Ιστορία" !!! Αυτή μάλλον που μιλούσε για συνωστισμό στη Σμύρνη το 1922.


ΠΟΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ


Πληροφορίες θέλουνε πολλούς νέους βουλευτές να υπουργοποιούνται σε μια προσπάθεια να μηδενίσει το κοντερ η Ν.Δ. Δεν είναι εύκολο να ανατραπούν οι 6 μονάδες από το ΠΑΣΟΚ, που κυριολεκτικά χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα, βαδίζει προς την εξουσία.

Έτσι από πληροφορίες που διαρρέουν από φίλους τους, οι επικρατέστεροι είναι:

ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης , παρά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Siemens
o κύριος Αγοραστός, παρά την εμπλοκή του στο γνωστό βίντεο με τα ψηφοδέλτια στην τσέπη σε ψηφοφορία για το Σύνταγμα της χώρας,
ο κύριος Γκιουλέκας από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι και ο πρώτος σε σταυρούς, αν και το όνομά του έπαιξε και στο Βατοπέδι,
ο κύριος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αν και ενεπλάκη στο σκάνδαλο της Μυκόνου με τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων και την την off shore εταιρεία SANIBEL ESTATES LTD.,
πιθανόν ο κύριος Σαμαράς, o οποίος από το καλοκαίρι φέτος ήταν σε επαφή με στελέχη στη Ν.Δ. για δυναμική επάνοδό του,
η κυρία Ράπτη, η οποία προς το παρόν διαθέτει ένα θετικό προφιλ, χωρίς εξάρσεις,
ενώ μελετάται και το κάλεσμα ανθρώπων εκτός κοινοβουλίου , για τη διάσωση της Κυβέρνησης. Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση, δεν αποκλείεται και η επάνοδος σε ήπια κυβερνητική θέση της κυρίας Κουτσίκου.

Σίγουρα εκτός, παρά τις έντονες προσπάθειες τους να μπουν στα πράγματα ,πρέπει να θεωρούνται βουλευτές όπως ο κύριος Ρεγκούζας , που είχε "παραιτηθεί" για το γνωστό σκάνδαλο με την κρατική διαφήμιση στα τοπικά κανάλια με τις ροζ αγγελίες και τα εκονικά "τηλεπαιχνίδια", όπως και για τις άστοχες δηλώσεις του, στους τελωνειακούς όπου τους παρακαλούσε να μειώσουν!!! το γρηγορόσημο. Αντίστοιχη αντιμετώπιση πρέπει να περιμένει και ο κύριος Κουκοδήμος, για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου, ενώ καμία ελπίδα δε φαίνεται να έχει και ο κύριος Παυλίδης με τη γνωστή εμπλοκή του στο σκάνδαλο του εκβιασμού για 1.000.000 ευρώ στον πλοιοκτήτη Μανούση. Ο κύριος Μαγγίνας επίσης, μετά την υπόθεση των ινδών "φιλοξενούμενων" στο "αναψυκτήριο" , σίγουρα δε βλέπει φως. Χωρίς καμία ελπίδα να γυρίσει και αυτός σε υπουργική θέση είναι και ο κύριος Βουλγαράκης , που μας ταλαιπώρησε τόσο με τις υποκλοπές, τις off shore εταιρείες για να γλιτώσει φόρο, το θέμα των διαφορετικών προσφορών της COSCO για τα λιμάνια κατα 4 δισ. ευρώ ,όσο και με την οικογενειακή εμπλοκή του στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Την ίδια τύχη αναμένεται να έχει και ο κύριος Ρουσόπουλος, με την κοινή γνώμη να τον έχει ήδη απαξιώσει.

Ερωτηματικό παραμένει τι θα απογίνει με το κύριο Σπηλιωτόπουλο, τον κύριο Τσιτουρίδη, τον κύριο Χαρακόπουλο, τους κυρίους Καράογλου και Καλαφάτη, καθώς και τον κύριο Ζώη, τον κύριο Γιακουμάτο, τους κυρίους Παναγιωτόπουλο , Δένδια και Φώλια και Μπέζα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.