Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2009

Αίτηση για επανεξέταση πειθαρχικών ποινών σε αστυνομικούς

Την αναίρεση της απόφασης του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΛ.ΑΣ., που επέβαλε ποινές τετράμηνης και εξάμηνης αργίας, σε δύο αστυνομικούς που εμπλέκονται σε περιστατικό που σημειώθηκε το Μάιο του 2008 στη Σίνδο και κατέληξε στη δολοφονία οδηγού του ΟΑΣΘ από τοξικομανή, ζητά ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δουλγέρης.
Ο κ. Δουλγέρης, ζήτησε τη σύγκληση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, καθώς θεωρεί επιεικείς τις ποινές που επιβλήθηκαν στους δύο αστυνομικούς, ενώ ζητά να επανεξεταστεί ο ρόλος και ακόμη δύο στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. που εμπλέκονταν στο συμβάν.
Κατά το περιστατικό, που σημειώθηκε στις 3 Μαΐου, οι δύο αρχιφύλακες της ΕΛ.ΑΣ., μέλη περιπολικού, μετέφεραν 33χρονο τοξικομανή, ο οποίος αφού άρπαξε το περίστροφο ενός εκ των αστυνομικών, δραπέτευσε από το όχημα, τράπηκε σε φυγή με άλλο περιπολικό, για να επιβιβαστεί σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ, όπου πυροβόλησε και σκότωσε τον 59χρονο οδηγό του, προτού τελικά συλληφθεί.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ

σχόλιο universal reporters: να υπενθυμίσουμε ότι ο ένας άστυνομικός είχε το όπλο του αφημένο σε ένα τσαντάκι στο περιπολικό, ενώ ο κρατούμενος ήταν χωρίς χειροπέδες. Αφού έφυγε, επιβιβάστηκε σε αφύλακτο-ακλείδωτο περιπολικό και η καταδίωξη έληξε αφού ένας πολίτης έχασε άδικα τη ζωή του, από την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΜΕΛΕΙΑ των αστυνομικών. Οι ποινές για όλο αυτό το μπάχαλο ήταν τετράμηνη και εξάμηνη αργία!!!
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ από κάθε άποψη. Ευτυχώς ο κ. Δουλγέρης έσωσε το κύρος της αστυνομίας , ζητώντας τιμωρία ΑΝΑΛΟΓΗ του εγκλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.