Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2009

Σερβία: Μήνυση κατά Ουκρανίας για αέριο


Την πιθανότητα να υποβάλλει μήνυση κατά της Ουκρανίας, για την παρεμπόδιση της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου, εξετάζει η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού της Σερβίας, Srbijagas, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής της, Ντούσαν Μπαγιάτοβιτς.
«Η Srbijagas έλαβε εντολή από την κυβέρνηση να εξετάσει όλο το νομικό πλαίσιο και τις πιθανότητες για το θέμα και ήδη έχουμε επαφές με την Yugorossgas (κοινή σερβική - ρωσική εταιρία που σχηματίστηκε το 1996, ως ανώνυμη εταιρία, στη βάση μιας διακυβερνητικής συμφωνίας συνεργασίας) και την ουγγρική εταιρία Mol. Πρέπει να βασιστούμε στο διεθνές δίκαιο, ενώ ήδη εξετάζουμε όλες τις παραμέτρους» δήλωσε ο κ. Μπαγιάτοβιτς, στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό B92.
Ο κ. Μπαγιάτοβιτς τόνισε, εξάλλου, πως οι προσπάθειες της εταιρίας για την εξασφάλιση επιπλέον ποσοτήτων φυσικού αερίου της Gazprom, οι οποίες βρίσκονται στις αυστριακές και γερμανικές αποθήκες, είναι σε εξέλιξη.
Μέχρι σήμερα, πρόσθεσε ο κ. Μπαγιάτοβιτς, η Σερβία έλαβε περίπου 4,7 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από ξένες και 1 εκ. κυβικά μέτρα από εγχώριες πηγές.
πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.