Δευτέρα, Ιανουαρίου 12, 2009

To πιο Εύστοχο Σκίτσο των Ημερών

Φυσικά από τον Καλαϊτζή.

Πριν την εξέγερση κατηγορούσαμε τα παιδιά ως “απολιτίκ”, “του δωματίου”, “του ίντερνέτ”, “χαμένη γενιά”, “χωρίς όνειρα”, “μαμόθρεφτα”.
Μετά την εξέγερση έγιναν τα “κωλόπαιδα”, “χωρίς ανατροφή”, “δεν έχουν τρόπους”, “δε σέβονται τίποτα”. Και βέβαια οι “κουκουλοφόροι”.
Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε? Παιδιά που θα σκύβουν το κεφάλι στη ζωή που τους προετοιμάσαμε, νενέκους που θα δουλεύουν για 700 €, προκειμένου κάποιοι να χέζονται στο τάληρο, ή ανθρώπους που θα παλέψουν, για να ζήσουν με αξιοπρέπεια μία ζωή με σημασία και όνειρα. Ξαφνικά η ψευτοηθική μας περίσσεψε από τα μπατζάκια. Και όταν πήγαμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα της δήθεν ηθικής μας τους το γυρίσαμε στα “μη” της βιοπάλης, προκειμένου να τα τρομάξουμε και να σκύψουν πάλι το κεφάλι.
Μην προσπαθούμε να φτιάξουμε τα παιδιά κατά τη δική μας εικόνα και ομοίωση. Αρκετά τα επιβαρύναμε με την κοινωνία που τους προετοιμάσαμε. Ας αφήσουμε σε αυτά την τελική επιλογή.
http://inlovewithlife.wordpress.com/

σχόλιο UNIVERSAL REPORTERS:
Όταν πραγματοποιούνταν οι κινητοποιήσεις των νέων, ήμουν μπροστά σε μια σκηνή, όπου ένας εξηνταπεντάρης έβριζε χαμηλόφωνα μέσα από το λεωφορείο τα "τσογ*ανάκια" αναφερόμενος σε νέους που διαδήλωναν ειρηνικότατα. Τότε απλά σκέφτηκα το συνταξιοδοτικό πρόβλημα. θα πείτε τί σχέση έχει;

Τεράστια. Οι παλαιότεροι που ποτέ δεν πληρώσανε τις εισφορές που θα έπρεπε, επι δεκαετίες, στα ασφαλιστικά ταμεία. Τώρα απολαμβάνουν συντάξεις (για τις οποίες ποτέ δεν δώσανε τίποτα), με το σύστημα της "αλληλεγγύης των γενεών" όπως το ονομάζουν οι ειδικοί, τις οποίες πληρώνουν οι σημερινοί νέοι. Ναι οι νέοι των 700, των 600, των 500 ευρώ, και οι επόμενοι νέοι που θα έχουν πλέον στόχο το ιλιγγιώδες ποσό 700 ευρώ και πολλοί από αυτούς που έχουν απηυδύσει με τη μπόχα σε αυτή τη χώρα, που διαμαρτύρονταν , πληρώνουν τη σύνταξη αυτών των "νοικοκυρέων". Το ευχαριστώ των μεγαλύτερων το έγραψα πρίν... Ας το αναλογιστούμε πριν να δώσουμε εύκολους χαρακτηρισμούς στους νέους του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.