Τετάρτη, Δεκεμβρίου 31, 2008

2009 - μια διαφορετική ευχή

Ένα έτος φεύγει. Ένα νέο έτος έρχεται. Ανακαλύψαμε τον τεμαχισμό του χρόνου σε έτη, γιατί το σύντομο πέρασμά μας από τη γη, χρειάζεται ορόσημα. Ζητούμε αφορμές για αφετηρίες αλλά και για να πούμε τέλος. Μια νύχτα όπως όλες οι προηγούμενες. Μια νύχτα πιθάνοτατα όπως όλες οι επόμενες. Και γιατί γιορτάζουμε;
Δε γιορτάζουμε. Κατα βάθος ελπίζουμε. Ελπίζουμε ότι αυτό το ορόσημο "ο νέος χρόνος", θα έρθει με τραγούδια , με χαρά. Πράγματα που άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο στερηθήκαμε. Είναι μια ενδόμυχη υπόσχεση , που φοβόμαστε να ομολογήσουμε , έστω και ψιθυριστά, ότι από εδώ και στο εξής θα είμαστε πιο συνεπείς στην προσπάθειά μας , να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Να γίνουμε πιο χρήσιμοι.

Πώς όμως να γίνει αυτό; Οι περισσότεροι μετά το μικρό ή μεγάλο γλέντι της σημερινής βραδιάς, θα το έχουμε ήδη ξεχάσει, ρίχνωντας την ευθύνη στον πονοκέφαλο με τον οποίο θα έχουμε ξυπνήσει το ... μεσημέρι της 1ης Ιανουαρίου. Όμως ας κάνουμε μια προσπάθεια να μην ξεχάσουμε.



Να μην ξεχάσουμε ...


Να μην ξεχάσουμε...


... ότι ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ανθρωπιάς , δεν μας πρέπουν. Η ποιότητά μας ως κοινωνίας, κρίνεται από το πως φερόμαστε στα πιο αδύναμα μέλη μας...








Να μην ξεχάσουμε ...



... ότι κανένας δε γεννήθηκε για να ζητιανεύει
στα γεράματά του...




να μη ξεχάσουμε...





... ότι ΚΑΝΕΝΑΣ τελικά δεν έχει ευθύνη για την κομπίνα με τα χρήματά μας. Ως και ο πρωθυπουργός της χώρας είπε :"Δεν ήξερα, δε με ενημέρωσε κανείς και όταν έγινε δεν κατάλαβα."

να μη ξεχάσουμε...




... γιατί η επόμενη κρατική σφαίρα, δεν ξέρουμε σε ποιον από εμάς μπορεί να "εξοστρακιστεί" ...





να μη ξεχάσουμε...





... όσα χρόνια κι αν περάσουνε σε πείσμα
του κ. Μητσοτάκη και της Ντόρας...


να μη ξεχάσουμε...





... το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ της επί
δυο χρόνια αποκλεισμενης από παντού
Γάζας και των παιδιών της ...



να μη ξεχάσουμε...


... οτι σε αυτά τα παιδιά οφείλουμε την ελπίδα μας.
Για αυτό...
Να μην ξεχάσουμε το νεό έτος να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τους δώσουμε ένα κόσμο χωρίς καμία από τις παραπάνω εικόνες.
Καλή χρονιά σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.