Δευτέρα, Δεκεμβρίου 29, 2008

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση!

Στο "ξενέρωτο" Βέλγιο, στις 21 Δεκεμβρίου ένας πρωθυπουργός υπέβαλε την παραίτηση του για ένα οικονομικό σκάνδαλο. Τα Βελγικά δικαστήρια είχαν εμποδίσει το κυβερνητικό σχέδιο για την σωτηρία της Τράπεζας Fortis που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση. Ο πρόεδρος του βελγικού Ακυρωτικού Δικαστηρίου επισήμανε ότι στην υπόθεση της Fortis προκύπτουν «σπουδαίες ενδείξεις» ότι η κυβέρνηση επεδίωξε να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη. Κατά το υπόμνημα δεν προκύπτουν και αποδείξεις.
Ωστόσο η ξενέρωτη κυβέρνηση παραιτήθηκε κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης.

Σε μια άλλη χώρα , πιο νότια, ένας πρωθυπουργός έβαλε τους βουλευτές του, να ψηφίσουν ότι δεν τρέχει τίποτα αφού ΜΟΝΟ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, για ένα οικονομικό σκάνδαλο με τρόπαιο το Δημόσιο Χρήμα ως είθισται, την ώρα που σύσσωμη η αντιπολίτευση, αριστεροί και δεξιότεροι, ψήφιζε ότι υπάρχουν και ενδείξεις και αποδείξεις με υπογραφές. Στην ίδια χώρα οι δικαστές "ξεχνούσανε" να ζητήσουν γραπτά να ανοίξουν οι λογαριασμοί από off shore εταιρίες σε όμορο νησιωτικό κράτος , ενώ πιο πριν ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για τον έλεγχο του μαύρου χρήματος, απομακρυνόταν κακήν κακώς, καθώς το πόρισμά του έκαιγε "λάθος" ανθρώπους.
Ωστόσο η μαγκιώρα κυβέρνηση συνέχισε τη θητεία της (για πόσο ακόμα άραγε;) καθώς η κοινή γνώμη απλά ξέρει, αλλά δεν αντιδρά.

Αυτή είναι και η διαφορά Βαλκανίων και Ευρώπης. Αλλά εκείνοι είναι ξενέρωτοι ... και δε χορεύουν συρτάκι όπως ο Ζορμπάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.