Τετάρτη, Δεκεμβρίου 31, 2008

Η κύπρια βουλευτής Θεοχάρους για τον εμβολισμό

''Tο πλοίο dignity (αξιοπρέπεια) τσαλακώθηκε και μαζί του, η αξιοπρέπεια της Ευρώπης που δεν αντέδρασε'' δήλωσε η βουλευτής του ΔΗ ΣΥ Ελένη Θεοχάρους, η οποία επέστρεψε στην Κύπρο,στις 9 χθες το βράδυ από το Λίβανο. «Ούτως ή άλλως το Ισραήλ ποτέ δεν είχε αξιοπρέπεια σε αυτά τα θέματα», συνέχισε η βουλευτής, η οποία πρόσθεσε: «Το Ισραήλ συμπεριφέρεται ως κράτος τρομοκράτης που χρησιμοποιεί πλάτες που του παρέχουν άλλες υπερδυνάμεις και η στρατιωτική μηχανή που έχει δημιουργήσει, για να σφαγιάζει λαούς που βρίσκονται υπό την κατοχή του».
Η κ. Θεοχάρους δήλωσε ότι η πορεία του πλοίου ήταν σύμφωνα με τους νόμους του διεθνούς δικαίου. « Εμείς δεν παραβιάσαμε κανέναν κανόνα και η ανακοπή έγινε σε διεθνή ύδατα, 73km δυτικά της Χάιφα, κάτι που συνιστά παραβίαση του διεθνούς νόμου, και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.. Αυτό που έγινε ήταν απόπειρα φόνου», είπε η κ. Θεοχάρους.
Περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές της σύγκρουσης, είπε: «Εκτοξευθήκαμε 3 φορές από τη μια πλευρά του πλοίου στην άλλη και στο τέλος καταλήξαμε στο πάτωμα. Υπήρχαν σκορπισμένα σκεπάσματα που έδρασαν προστατευτικά. Όλοι φόρεσαν σωσίβια διότι το πλοίο έμπαζε νερά. Τα ηλεκτρικά συστήματα του πλοίου είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας και δεν εργάζονταν οι αντλίες εκκένωσης του νερού που είχε εισέλθει στο πλοίο από το ρήγμα που προκλήθηκε μετά τον εμβολισμό,. Επιπλέον είχε χαθεί η δυνατότητα επικοινωνίας. Τα κιβώτια με την ιατροφαρμακευτική βοήθεια, λειτούργησαν ως σωτήρια για το 16μελες πλήρωμα του dignity. Στο τέλος αναγκαστήκαμε να αδειάσουμε κουτιά από φάρμακα και με τα χαρτόνια προσπαθήσαμε να καλύψουμε το κενό, βέβαια ήταν αδύνατο λόγω και του σφοδρού άνεμου, και πέρα από αυτό, μας κυνηγούσαν οι Ισραηλινοί με 4 καραβιά που μας ακολούθησαν μέχρι το Λίβανο».
Η κ. Θεοχάρους πρόσθεσε πως όταν λήφθηκε η απόφαση να μεταβούν στο Λίβανο, τηρήθηκε κάθε μυστικότητα. «Δεν το ανακοινώσαμε γιατί φοβηθήκαμε μήπως παρακολουθούνται οι επικοινωνίες από τα δορυφορικά τηλέφωνα που μας έδωσε το CNN και το Αl Jazeera. Κατά κάποιο τρόπο όμως, η πορεία του πλοίου δεν έμεινε κρυφή, διότι μόλις το πλοίο άλλαξε πορεία, το CNN ανακοίνωσε ότι η αποστολή κατευθύνεται στο Λίβανο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.