Τετάρτη, Δεκεμβρίου 31, 2008

Έστειλε πίσω το δώρο του Ισραηλινού πρέσβη ο Πάγκαλος !

Έστειλε πίσω το κρασί που του έστειλαν δώρο, συνοδευόμενο όμως με το παρακάτω γράμμα:



"Αγαπητέ Κύριε Πρέσβη,
σας ευχαριστώ για τις τρεις φιάλες κρασιού που μου στείλατε ως δώρο εορτών. Εύχομαι σε σας, την οικογένειά σας και σε καθέναν στην Πρεσβεία σας ευτυχισμένο τον καινούργιο χρόνο. Υγεία και πρόοδος σε όλους σας.
Δυστυχώς παρατήρησα ότι το κρασί που στείλατε, έχει παραχθεί στα Υψώματα του Γκολάν. Έχω διδαχθεί απ’ όταν ήμουν πολύ νέος να μην κλέβω και να μην δέχομαι τα προϊόντα κλοπής. Γι’ αυτό δεν είναι δυνατόν να δεχθώ αυτό το δώρο και πρέπει να σας το επιστρέψω. Όπως γνωρίζετε, η χώρα σας κατέχει παρανόμως τα Υψώματα του Γκολάν τα οποία ανήκουν στην Συρία σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο αλλά και με πολυάριθμες αποφάσεις της Διεθνούς Κοινότητας.
Με την ευκαιρία αυτή εκφράζω την ελπίδα μου ότι το Ισραήλ θα βρει ασφάλεια εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων του και οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του ισραηλινού εδάφους από τη Χαμάς ή οποιονδήποτε άλλον θα περιοριστούν και θα πάψουν οριστικά αλλά ελπίζω επίσης ότι η κυβέρνησή σας θα σταματήσει να εξασκεί πολιτική συλλογικής τιμωρίας η οποία εφαρμόστηκε σε μαζική κλίμακα από τον Χίτλερ και τις στρατιές του. Πράξεις όπως αυτές που συμβαίνουν τούτες τις μέρες από τους ισραηλινούς στρατιωτικούς στη Γάζα μας θυμίζουν ολοκαυτώματα όπως εκείνα των Καλαβρύτων, του Δοξάτου ή του Διστόμου και οπωσδήποτε εκείνο του γκέτο της Βαρσοβίας.
Με αυτές τις σκέψεις, επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τις καλύτερες ευχές μου για εσάς, τον ισραηλινό λαό και όλους τους λαούς της δικής μας περιοχής του κόσμου."
http://parapolitiki.blogspot.com/

universal reporters: Ό,τι άποψη και αν έχει κανείς για τον κ. Πάγκαλο, σχετικά με την ιδιοσυγκρασία του, δεν μπορεί να μην του αναγνωρίσει γενναιότητα και πρωτοτυπία στις δράσεις του. Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι αυτή που θα ήθελε να γίνει κάθε Έλληνας πολίτης , στην περίπτωση που Τούρκοι στέλνανε κρασί, σε ξένους πολιτικούς , ετικέτας Αμμοχώστου ή Κερήνειας. Αν η ηθική παίζει κάποιο ρόλο στη ζωή μας, νομίζουμε ότι η αντισυμβατική και εξόχως συμβολική αυτή κίνηση, μας υπενθυμίζει ότι πέρα από σκοπιμότητες και το δίκαιο του ισχυρού, υπάρχει και η ισχύς του Δικαίου, διεθνούς ή μη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.