Τρίτη, Δεκεμβρίου 30, 2008

Εμβολισμός Κυπριακού σκάφους σε Διεθνή Ύδατα!

Οι ισραηλινοί εμβολίσανε σκάφος που απέπλευσε από Κύπρο με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα. Αφού πρώτα το σκάφος περικυκλώθηκε από 6 πολεμικά, έριξαν προειδοποιητικές βολές, ενώ κατόπιν το εμβολίσανε. Να σημειωθεί οτι το σκάφος βρισκότανε σε ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ και επέβαινε και βουλευτής του ΔΗ.ΣΥ. η κυρία Θεοχάρους, καθώς και ένας Ελλαδίτης. Το σκάφος λεγότανε "Dignity" δηλαδή ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Ωστόσο δεν εμβολίσανε μόνο την αξιοπρέπεια Ελλήνων και Κυπρίων οι Ισραηλινοί. Εμβολίσανε το διεθνές δίκαιο και όλους τους διεθνείς κανόνες ναυσιπλοϊας και δεν διαμαρτυρήθηκε ούτε η ελληνική κυβέρνηση, ούτε η κυπριακή , ούτε καν κάποιος διεθνής οργανισμός!
Το πιο ωραίο είναι ότι για να καλυφθεί το θέμα , η γραμμή που υιοθετήθηκε ήταν ότι από κακή συννενόηση είχαν "φυσική επαφή" τα σκάφη! Στόχος βέβαια δεν ήταν να το βυθίσουν , αλλά μάλλον να τρομοκρατήσουν τόσο το "Dignity" , όσο και όλους όσους θα τολμούσανε να σπάσουν τον επί δυο χρόνια αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος κατέπλευσε λόγω έλλειψης καυσίμων στο λιμάνι της Τύρου, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες είναι σώοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.