Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2008

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑ

Τρεις μαθητές, τρια νέα παιδιά που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις, βρήκανε ένα σάκο με 100.000 ευρώ , και τον παραδώσανε στην αστυνομία. Ηχηρή απάντηση στους υπερσυντηρητικούς, που ταυτίσανε τους διαδηλωτές για ελευθερία, για δημοκρατία, με κουκουλοφόρους πλιατσικολόγους , προβοκάτορες ή μη.








Αυτή είναι η δική μας νεολαία. Τα παιδιά που μέσα στην γιορτή του καταναλωτισμού, κατεβαίνουν και διαμαρτύρονται για πράγματα πολύ πιο ουσιαστικά, για την αστυνομική βαρβαρότητα, για την αδιαφορία του κράτους, για τη μη απόδοση δικαιοσύνης. Ραπίσματα στους γονείς που βολεύτηκαν. Ραπίσματα στην κοινωνία που θεωρεί αποδεκτή την ακραία συμπεριφορά κάθε ένστολου, στο όνομα της ασφάλειας μας. Ραπίσματα σε όλους όσους, πιστεύουν ότι στους δρόμους βγαίνουν μόνο οι περιθωριακοί, και είναι ευχαριστημένοι με το άλλοθί τους.





Αυτή είναι η νεολαία μας. Τα παιδιά που γυρίσανε ένα σάκο με 100.000 ευρώ, σε τόσο δύσκολους οικονομικά καιρούς και με ένα κλίμα έντονης αμφισβήτησης προς όλους. Τα παιδιά δείχνουν το δρόμο. Μήπως να τους ακολουθούσαμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.