Δευτέρα, Δεκεμβρίου 08, 2008

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ-ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ

Οι πληροφορίες φτάνουνε βροχή. Τραυματισμένος αστυνομικός στα Ιωάννινα, τραυματισμένος σοβαρά στην εντατική και άλλος αστυνομικός στα Τρίκαλα, ενω ελαφρότερα πολλοί άλλοι. Όσο κι αν είναι κατανοητή η οργή του κόσμου, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ θρηνήσουμε και άλλους. Δεν είναι ο αστυνομικός που πυροβόλησε, όλοι οι αστυνομικοί. Είναι παιδιά μεροκαματιάρηδες οι περισσότεροι. Δεν είναι στόχος όποιος φοράει στολή. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ από όλους, ένστολους ή μη.


Ας μην μπερδέψουμε την οργή μας για το απαράδεκτο περιστατικό με οργή για όλους. Είναι λάθος. Οχι σε λιντσάρισμα. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΣΑΚΑΤΕΥΕΙ. Αυτή είναι η διαφορά. Για αυτό διαφέρουμε και καταδικάζουμε αυτόν που πυροβόλησε.


ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΦΤΑΝΕΙ.


ΟΧΙ άλλες καταστροφές σε μαγαζιά βιοπαλαιστών, όχι να κινδυνεύσει άλλη ανθρώπινη ζωή, είτε αστυνομικού είτε διαδηλωτή.


Καλούμε την Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων να κατέβει στη διαδήλωση μνήμης, όπως κατεβαίνουν για τα επιδόματά τους, κρατώντας μόνο ένα κερί στα χέρια για τη μνήμη του παιδιού. Καλούμε τους διαδηλωτές να αγκαλιάσουν όποιον αστυνομικό κάνει αυτήν την υπέρβαση. Ανάψτε κεριά. Όχι στουπιά. Έτσι θα το θέλε και ο Αλέξης. Για αυτόν και γαι τους συμμαθητές του σε όλη την Ελλάδα. Έτσι θα το ήθελαν και οι γονείς του. Για αυτόν και για όλους τους γονείς στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.