Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2008

"Τα παιδιά μας δεν είναι εξαγριωμένα χωρίς λόγο". Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Μια φωνή λογικής από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.


Καταδικάζει κάθε μορφής βανδαλισμό και λεηλασία αλλά τονίζει :
"Πώς να καταδικάσεις τον αδικημένο για τα λάθη του, αν δεν αναζητήσεις πρώτα τρόπους και λύσεις που να δίνουν ελπίδα και να προσκαλούν σε αξιοποίηση των δυνάμεων, που τώρα σπαταλιούνται στην εκτόνωση της πικρίας και της απογοήτευσης, συμβάλλοντας εντέλει στο περαιτέρω ρήμαγμα της ήδη παραπαίουσας ηθικώς, πολιτιστικώς και κοινωνικο-οικονομικώς πατρίδας μας;"
Λόγια που αρμόζουν σε έναν πραγματικό πνευματικό καθοδηγητή. Λόγια που βάζουν σε σκέψεις. Και σε μια χώρα που κανείς δεν είναι υπεύθυνος για τίποτα, γράφει στην εφημερίδα "Κόσμος του Επενδυτή" :

"Η κρισιμότητα των καιρών επιτάσσει να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας -με τρόπο ορατό και έμπρακτο- απέναντι στο λαό του Θεού και να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους, ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε κοινό αγώνα για την ειρηνική ανατροπή της καθοδικής πορείας που απειλεί τη χώρα μας

Τέτοιες ψύχραιμες φωνές χρειάζονται αυτές τις δύσκολες ώρες. Τέτοια στάση χρειάζεται η χώρα, από τους πνευματικούς της ταγούς. Όχι υστερίες. όχι φωνές εκφοβισμού. Την ώρα που πολιτικές δυνάμεις , κάνουν δηλώσεις μικροκομματισμού και μικρότητας, την ώρα που οι καλλιτέχνες εξαφανίζονται, την ώρα που πνευματικοί άνθρωποι αιφνιδιάζονται και αποστομώνονται, ο Αρχιεπίσκοπος παρεμβαίνει και νουθετεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.