Τετάρτη, Δεκεμβρίου 10, 2008

Ο Αλέξης και το "γαλλικό σχέδιο"...

Όσο και να παχίζουν κάποιοι να τον καπηλευτούν,ο "Αλέξης" ανήκει αποκλειστικά στους σημερινούς μαθητές της χώρας μας.Στους μαθητές που νιώθουν να καταπιέζονται από ενα εκπαιδευτικό σύστημα που τους πνίγει,που τους πληγώνει,που τους θυμώνει.Από ενα εκπαιδευτικό σύστημα που τους στερεί την ουσιαστική και ποιοτική μόρφωση,που τους στερεί το χαμόγελο και το παιχνίδι,που τους στερεί τον ελεύθερο χρόνο.Κι από μια κοινωνία που τους διαπαιδαγωγεί με το χειρότερο τρόπο,που αναδεικνύει τα χειρότερα πρότυπα,που επιβραβεύει την αμάθεια,τη διαφθορά και την ηλιθιότητα.

Η αδικία για τη δολοφονία του Αλέξη,ξύπνησε την οργή που νιώθουν οι σημερινοί έφηβοι για τις αδικίες που βιώνουν καθημερινά.Στο πρόσωπο του δολοφόνου μπάτσου είδαν το πρόσωπο του συστήματος που επιβάλλει τους δικούς του κανόνες, στη ζωή τους.Ο Αλέξης είναι ο δικός τους,ο προσωπικός "Αλέξης"..Και ανήκει μονάχα σ αυτούς..
Προφανώς και δεν ευθύνεται η κυβέρνηση κι ο Καραμανλής για το θάνατο του Αλέξη.Οπως δεν ευθυνόταν και το 1985 η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τη δολοφονία του επίσης 15χρονου Καλτεζά.Αυτό που φταίει είναι η αρρωστημένη νοοτροπία κάποιων απαίδευτων τραμπούκων των Σωμάτων Ασφαλείας.Μια νοοτροπία για την δημιουργία της οποίας έχουν ευθύνη όλοι κι έχουν ενδυναμώσει κατά καιρούς άστοχες δηλώσεις Υπουργών(βλεπε δηλώσεις Πολυδωρα περι "πραιτώρων").
Χωρίς όμως να ισοπεδώνουμε καταστάσεις, να συμφωνήσουμε ότι δεν όλοι ίδιοι.Υπάρχουν και αστυνομικοί, που σέβονται το επαγγελμα τους, είναι οικογενειάρχες και προστατεύουν καθημερινά τους πολίτες, ενώ παράλληλα αμοίβονται άθλια.
Η ευθύνη της κυβέρνησης έγγειται στο τι επακολούθησε. Στην αδυναμία και στην ανικανότητα να παρέχει τη στοιχειώδη προστασία στον Έλληνα πολίτη.

Αλλά ήταν όντως ανικανότητα ή μέρος ενός σχεδίου;

Ένα σχέδιο απλό και δοκιμασμένο εις διπλούν στη Γαλλία.Ένα σχέδιο για το οποίο όλοι είχαμε υποψιαστεί απ το βράδυ του Σαββάτου,όταν η άναδρη δολοφονία του Αλέξη έδινε την τέλεια αφορμή.Το σχέδιο λοιπόν απλό και εκτελεστές του οι γνωστοί στην αστυνομία αναρχικοί.Τι προέβλεπε;Ανοχή στους αναρχικούς με στόχο περεταίρω κλιμακωση και όξυνση των επεισοδίων και των βανδαλισμών.Η επίσημη αιτιολογία ήταν ότι λόγω των γεγονότων η αστυνομία δεν θα πρεπε να προκαλέσει.Απώτερος στόχος; Η οργή της κοινής γνώμης για τα επεισόδια να ξεπεράσει την οργή για τη δολοφονία του Αλέξη. Με τον επικουρικό ρόλο των ΜΜΕ,να δημιουργηθεί κοινωνικός αυτοματισμός που να συντηρητικοποιήσει την κοινή γνώμη και να την οδηγήσει να στραφεί στην ηγεσία για να δώσει λύσεις. Και τότε με τη προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού μονομιάς να εξαφανιστούν όλοι οι αναρχικοί και να σταματήσουν τα επεισόδια,ενώ οι πολίτες που έχασαν περιουσίες να αποζημιωθούν άμεσα, όπως τότε με το τριχίλιαρο.Παραλληλα,να ξεκινήσει με διαρροές και αμφίσημες κυβερνητικές δηλώσεις το σπεκουλάρισμα περί "ασσύμετρων απειλών" και εξωθεσμικών κέντρων που επιθυμούν να ρίξουν την κυβέρνηση.
Καποιοι θεωρούν ότι με αυτό το σχέδιο θα πετύχουν ότι πέτυχε ο Ντε Γκώλ μετά το Μάη του 68 ή έστω ότι πέτυχε ο Σαρκοζί μετά την εξέγερση των μεταναστών πριν 3 χρόνια.Δηλαδή εκλογική νίκη.Κάποιοι δείχνουν να μην εχουν συνειδητοποιήσει ότι εχουν απέναντί τους σκεπτόμενους πολίτες και επιμένουν να επενδύουν στο ιστορικό προηγούμενο της Γαλλίας.
Είναι οι ίδιοι που αγνοούν όμως ότι πολλές φορές η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα, ή ακόμα χειρότερα, σαν τραγωδία.
Βαγγέλης Τσόγκας
http://ttassos.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος10/12/08 11:42 μ.μ.

    .Σε γνωρίσαμε... όπως ποτέ κανείς δεν θα ήθελε να σε γνωρίσει ...έτσι!!!...αν και θα προτιμούσα ποτέ να μην σε γνωρίσω ...έτσι.... αρκεί να στεκόσουν με το χαμόγελό σου δίπλα στην μανούλα σου... δεν ξέρω για ποιον πρέπει ν κλάψω περισσότερο για σένα ή για εκείνη;Εσύ ήδη ξεκίνησες το μεγάλο ταξίδι σου...που πας;; δεν σκέφτηκες;; μας σπάραξες την καρδιά...έκαψες τις ελπίδες μας...άφησες πίσω τα συντιριμια ολόκληρων γενιών...αυτών που έρχονται και αυτών που μαζί τους βάδιζες...Η τωρινή σου σιωπή με σιωπή θα άρμοζε να ενδυόταν....έγινες σύμβολο...άθελά σου...αλλά έγινες...δεν θέλω να πιστεύω ευκαιριακό ....και με κανένα τρόπο δεν θέλω και(!) γω και κανένας μας να πιστέψει πλέον κάτι τέτοιο ...να είσαι σίγουρος Αλέξανδρε πως δεν θα επιτρέψουμε κανείς να σκυλέψει το σωματάκι σου...δεν θέλουμε να ακούσουμε καμία δικηγορίστικη ανοησία...Εμείς που θέλουμε να ασκήσουμε ή που ασκούμε αυτό το "λειτούργημα" θέλουμε να σου πούμε πως αναγνωρίζουμε πόσο άθλιοι μπορούμε να γίνουμε για λίγη δημοσιότητα και για 30 αργύρια...πρέπει να σου πούμε επίσης πως αν θέλεις να κάνουμε την δημοκρατία , δημοκρατία θα πρέπει και ο χυδαιότατος φονιάς να έχει μια δίκαια δίκη .
    Αλέξη !!δεν σε προστάτευσε η κοινωνία μας...συγνώμη Αλέξη...!!! Συγνώμη Αλέξη για την κοινωνία μας ...Συγνώμη Αλέξη ....συγνώμη και σε κάθε Αλέξη που χάνεται κάθε μέρα στον βωμό της αθλιότητας μας....
    Όπου κι αν ξεκίνησες να πας ...καλό ταξίδι....!!!!!
    Να μας περιμένεις.....κοντοζυγώνουμε κάθε μέρα περισσότερο....!!!!

    ΥΓ....για κάποια φιδάκια που μολις έσκασαν απο το αυγό τους ...όσο να'ναι θα ήθελα να τους λίωσω το κεφάλι που μιλάνε για λέπρα ...οι κοπροφάγοι... τα υπανθρωπάκια που σέρνονται στα σάλια και γλίτσα τους .....


    (drifter)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.